KPN NetwerkNL maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website. Bekijk ons cookie-beleid.

Is glasvezel ook interessant als ik niet veel internet?

Zeker, want glasvezel heeft meer voordelen dan razendsnel internet. Zo is het bijvoorbeeld het meest betrouwbare netwerk.

Bekijk hier welke providers diensten aanbieden op ons netwerk. 

Ons netwerk

 • Kan ik straks direct gebruikmaken van het nieuwe netwerk?

  Als onze werkzaamheden erop zitten, ligt er een nieuw netwerk in uw straat. Hiermee is een snellere en stabielere internetverbinding mogelijk. Ons netwerk is een open netwerk. Dat betekent dat verschillende providers hun diensten op dit netwerk aanbieden. U kiest zelf welke provider en welk pakket het beste bij u past.

  Lees meer >
 • Ben ik duurder uit met glasvezel?

  Dat hangt af van het glasvezelabonnement en de opties die u heeft gekozen. Er zijn veel verschillende pakketten van tientallen providers beschikbaar.

  Lees meer >
 • Hoe is de internetverbinding beveiligd voor vertrouwelijk dataverkeer?

  De beveiliging van data, zoals bij internetbankieren, gebeurt op applicatieniveau. Dat betekent dat de eigenaar van de website of app die u gebruikt, verantwoordelijk is voor de beveiliging van uw gegevens. Het netwerk van KPN NetwerkNL voldoet aan alle veiligheidseisen die hieraan worden gesteld.

  Lees meer >
 • Hoe snel is een glasvezelnetwerk?

  De capaciteit van het glasvezelnetwerk is enorm. Eén glasvezel kan gemiddeld tot acht terabyte per seconde aan data versturen. Dat zijn zo’n vijf miljoen foto’s. En er kunnen wel vier miljard telefoongesprekken gelijktijdig gevoerd worden.

  Lees meer >
 • Hoe werkt een glasvezelnetwerk?

  Glasvezel is een haardunne vezel gemaakt van een speciaal soort glas. Informatie via het glasvezelnetwerk wordt verzonden met behulp van laserlicht. Door laserlicht met zeer hoge snelheid aan en uit te schakelen, worden digitale gegevens doorgegeven.

  Lees meer >
 • Ik gebruik in huis coaxbekabeling, kan ik dit (blijven) gebruiken?

  Wanneer u gebruik gaat maken van glasvezel of VDSL, is het niet meer mogelijk om in huis uw coaxbekabeling te gebruiken. Tegenwoordig gebruiken we digitale UTP-kabels in plaats van analoge coaxkabels. De provider van uw keuze kan u adviseren over de beste manier om uw kabels in huis aan te sluiten. Vaak kunt u er zelfs voor kiezen om dit door een monteur te laten doen.

  Lees meer >
 • Kan ik tegelijkertijd bellen, internetten en tv-kijken via een glasvezelaansluiting?

  Ja, dat is juist een groot voordeel van glasvezel. Doordat we steeds meer en vaker internetten, hebben we een steeds snellere verbinding nodig. Door de bijna onbeperkte capaciteit van glasvezel kunt u meerdere apparaten tegelijk, overal in huis gebruiken. Glasvezel biedt een gegarandeerd stabiele, snelle verbinding.

  Lees meer >