KPN Netwerk NL maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website. Bekijk ons cookie-beleid.

Check mijn woning

Check mijn woning

Door uw postcode en huisnummer in te vullen ziet u direct wat de status is van uw woning.

KPN NetwerkNL

Wij werken aan het netwerk

Check mijn woning

Door uw postcode en huisnummer in te vullen ziet u direct wat de status is van uw woning.

Vul uw postcode en huisnummer in
Deze gegevens gebruiken wij om direct de status van uw woning op te vragen.

Over KPN NetwerkNL

KPN NetwerkNL richt zich op de aanleg en het beheer van hét netwerk van Nederland. Op dit moment vernieuwen we ons netwerk. Onze ambitie? Zoveel mogelijk mensen toegang bieden tot een snellere verbinding. We zorgen voor een stabiel netwerk zonder haperingen dat constant de beste kwaliteit biedt. Op ieder moment van de dag.

KPN NetwerkNL is onderdeel van KPN, maar is wél onafhankelijk. Dat betekent dat naast KPN ook veel andere providers hun diensten aanbieden op ons netwerk. U kiest zelf welke provider het beste bij u past.

graafploeg

Stap voor stap vernieuwen we het netwerk

In 3 stappen naar een sneller netwerk stap 1
1

1. Straatkast plaatsen of ombouwen

Om toegang tot het vernieuwde VDSL-netwerk (dit is de nieuwe, veel snellere variant van ADSL) mogelijk te maken, is het van belang dat we eerst de straatkast geschikt maken voor nieuwe technieken. Daarvoor moeten we de bestaande straatkast vervangen of ombouwen. Soms is het zelfs nodig dat we een extra straatkast plaatsen.

In 3 stappen naar een sneller netwerk stap 2
2

2. Kabels leggen en kast activeren

De straatkast verbinden we met glasvezelkabels aan de wijkcentrale. Daarna plaatsen we de benodigde apparatuur in de straatkast en sluiten we hem aan op het elektriciteitsnetwerk. Dat betekent dat we soms moeten graven en lassen. Natuurlijk doen we ons best om eventuele overlast te beperken. Zo zorgen we dat de straat aan het eind van de dag weer dicht is.

 

stap 3 in het aanleg stappenplan voor VDSL
3

3. Toegang tot het nieuwe netwerk

De werkzaamheden zitten erop. Er ligt nu een nieuw netwerk in uw straat. Een goed moment om te checken of u ook gebruik kunt maken van alle mogelijkheden die dit stabielere en snellere netwerk biedt. Veel verschillende providers bieden diensten aan op het open netwerk van KPN NetwerkNL. U kiest zelf welke provider het beste bij u past.

Nieuws & updates

Lees meer
Man_laptop_koffie_

Snel een beter wifi-bereik? Ontdek deze quick fix

Herkent u dit? U komt thuis na een lange dag werken en bent aan het Netflixen. Dat gaat prima, totdat uw kinderen of huisgenoten ook online gaan. Zoveel data kan uw wifi-verbinding tegelijkertijd niet aan, de webpagina’s laden opeens traag of zelfs helemaal niet. Gelukkig kunt u hier zelf iets aan doen. U kunt namelijk uw wifi-signaal flink verbeteren door een andere frequentie te kiezen op uw router.


Lees meer
Lees meer
Drie tips om te verhuizen zonder stress

Drie tips om te verhuizen zonder stress

De gemiddelde mens verhuist gemiddeld zeven keer in zijn of haar leven. We zouden hier dan toch aan moeten wennen. Toch staat verhuizen in de top drie van meest stressvolle gebeurtenissen. Alleen het overlijden van een dierbare en een scheiding geven ons nog meer stress. Gelukkig kunt u zelf veel doen om het verhuizen minder stressvol te maken. Het geheim? Een goede voorbereiding.

Lees meer
Lees meer
thuiswerken

Thuiswerken? zorg voor de perfecte werkplek

De meeste werkgevers vinden het tegenwoordig prima dat medewerkers met regelmaat thuiswerken. Onder de noemer ‘het nieuwe werken’ bent u misschien wel uitgerust met een telefoon en laptop van de zaak, waardoor u overal kunt werken wanneer u maar wilt. Dit lijkt een ideale situatie, maar het wordt al snel minder aantrekkelijk als u thuis geen fijne plek heeft om te werken. Wat maakt een werkplek thuis nu eigenlijk aangenaam?

Lees meer