Wethouder De Heer zet eerste schop in de grond voor aanleg glasvezelnetwerk in Zwolle Noordoost
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

Wethouder De Heer zet eerste schop in de grond voor aanleg glasvezelnetwerk in Zwolle Noordoost

KPN NetwerkNL is gisteren gestart met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Zwolle Noordoost. Op dinsdag 8 januari heeft wethouder De Heer het officiële startsein gegeven door zelf de eerste schop in de grond te zetten. Ook in Arnhemse Spijkerkwartier, de wijk De Biezen in Dongen, in Helvoirt  gaat de komende week de schop in de grond. In Zwolle zijn de graafwerkzaamheden rond de zomer afgerond.

Eerste schop in de grond door wethouder.

Hiermee zijn de graafwerkzaamheden officieel gestart. Vanaf nu legt KPN NetwerkNL het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. “We gebruiken het internet steeds vaker voor allerlei toepassingen, zoals slimme apparaten, zorg op afstand en het streamen van films. Ik vind het dan ook ontzettend fijn dat inwoners van Zwolle Noord-Oost straks klaar zijn voor alle nieuwe mogelijkheden van het internet. Nu en de toekomst. Maar voordat het zover is, vinden er graafwerkzaamheden plaats. We gaan de overlast voor bewoners zoveel mogelijk beperken”, aldus wethouder De Heer.

Eerste schop in de grond glasvezel Zwolle

Inwoners worden geïnformeerd. 

Zodra de werkzaamheden in een straat starten, informeert KPN NetwerkNL de inwoners enkele dagen van te voren. De graafwerkzaamheden duren in principe niet langer dan drie dagen.

Eerste schop in de grond glasvezel Zwolle

Gerelateerde artikelen