Glasvezelvoorbereiders van KPN NetwerkNL langs de deuren in Drachten Centrum
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Glasvezelvoorbereiders van KPN NetwerkNL langs de deuren in Drachten Centrum

Vanaf maandag 14 oktober gaan glasvezelvoorbereiders van KPN NetwerkNL bij de woningen in het eerste aansluitgebied van Drachten Centrum langs om voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk te treffen. Tijdens dit bezoek bekijken zij wat de meest geschikte plek is voor het glasvezelaansluitpunt in de woning. De glasvezelvoorbereiders beschikken over een legitimatiepas waaruit blijkt dat zij namens KPN NetwerkNL aan de deur komen.

Voorbereidende werkzaamheden.

Glasvezelvoorbereider Jan Wietze legt uit wat deze werkzaamheden inhouden: “Ik ga langs bij elke woning in de straat waar we op dat moment werken. Ik kijk daarbij naar de meest geschikte plek om in een later stadium het glasvezelaansluitpunt te installeren. Meestal is dit de meterkast. Dat is bijvoorbeeld ook afhankelijk van de aanwezigheid van een stopcontact. Daarnaast vraag ik de bewoners om toestemming voor de werkzaamheden in en rond de woning.”

Elke woning krijgt gratis glasvezel

Alle woningen binnen het aansluitgebied van Drachten Centrum worden gratis aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL. Het aansluitgebied is onderverdeeld in vier deelgebieden. Zodra gestart wordt in een nieuw deelgebied, worden de bewoners geïnformeerd over de aanvang en het verloop van de werkzaamheden.

Doe de postcodecheck en schrijf je in voor onze glasvezelupdates om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.

KPN NetwerkNL voorbereider

Gerelateerde artikelen