• We sluiten je kosteloos aan
  • Snel, stabiel internet met glasvezel
  • Al ruim 3 miljoen adressen aangesloten

Heb ikglasvezel

Check mijn status

Door jouw postcode en huisnummer in te vullen kunnen wij je direct vertellen wat de status is van jouw adres.
de aansluiting van het glasvezelaansluitpunt

Heb ik glasvezel? Zo check je het!

‘Heb ik glasvezel op mijn adres?’ Na het lezen van deze pagina weet je hoe je achterhaalt of je glasvezel hebt. Het is dé vraag als je een betrouwbare internetverbinding wil met een hoge down- en uploadsnelheid.

Wat is glasvezel?
Glasvezel is een techniek om te internetten. Het heeft een eigen glasvezelnetwerk waarbij data met knipperende lasers wordt uitgewisseld via een glasvezelkabel. Dit gaat met de snelheid van het licht. Je kunt met glasvezel internetten via het glasvezelnetwerk van KPN Netwerk. Dit netwerk is betrouwbaar, stabiel en snel. Bovendien zijn al meer dan 2,3 miljoen huishoudens aangesloten op dit glasvezelnetwerk!

Wat zijn de voordelen van glasvezel?
Stel jij jezelf de vraag: ‘heb ik glasvezel’? Dan is dat heel begrijpelijk, want glasvezel heeft een paar belangrijke voordelen. Daarbij maakt het niet uit wat voor internetter je bent. Of je nou af en toe op het internet surft, of je huis barst van de smart home-apparaten: glasvezel groeit met je gebruik mee. Alleen dit netwerk heeft de capaciteit om al je apparaten te voorzien van een stabiele verbinding. Vandaag, morgen en in de toekomst. Glasvezel biedt een snelle, stabiele verbinding waarmee je even snel bestanden uitwisselt als ontvangt. Glasvezel is namelijk het enige netwerk waarbij uploaden even snel gaat als downloaden.

Heb ik glasvezel? Op zoek naar een glasvezelaansluitpunt

Het antwoord op de vraag of je glasvezel hebt, beantwoord je door in je woning het glasvezelaansluitpunt te zoeken. Dit kastje is meestal vierkant, wit en ongeveer 10 centimeter groot. Meestal vind je ‘m in de meterkast, maar het kan ook zijn dat ‘ie ergens anders hangt. Bijvoorbeeld als andere kabels ook op een andere plek dan de meterkast je huis binnenkomen.

Heb ik glasvezel? Check het met de postcodecheck

Kun je de vraag of je glasvezel hebt nog niet beantwoorden omdat je niet zeker weet of je een glasvezelaansluitpunt hebt? Door de postcodecheck van KPN Netwerk te doen weet je zeker of je glasvezel hebt of kan krijgen. Hiermee achterhaal je namelijk welk netwerk er op jouw adres beschikbaar is. Vervolgens zie je ook welke providers en snelheden er op jouw adres leverbaar zijn.

VDSL als alternatief
Als je geen glasvezel tot aan je woning hebt, kan het zo zijn dat er wel glasvezel is aangelegd tot aan de straatkast bij jou in de buurt. Dit is glasvezel tot in de wijk en heet VDSL. Alleen het laatste stukje van de straatkast naar jouw woning is geen glasvezel. Ook VDSL is zeer snel en betrouwbaar: een prima alternatief voor als je geen glasvezel hebt. 

Geen glasvezel? Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Is het antwoord op de vraag ‘heb ik glasvezel’ nee? Dan kun je je inschrijven voor onze netwerkupdates. Je blijft zo op de hoogte over de plannen van KPN Netwerk bij jou in de wijk. In dat geval weet je het snel als jouw wijk wordt aangesloten op glasvezel.