De aanleg van glasvezel bij hoogbouw | KPN Netwerk
Direct naar hoofdinhoud

Zo sluiten wehoogbouw aan op glasvezel

Monteur KPN Netwerk met bewoners op galerij hoogbouw

We leggen glasvezel aan in heel Nederland. Dat doen we kosteloos. Van de straat die opengaat tot het glasvezelaansluitpunt dat we in jouw huis monteren. 

Woon je in hoogbouw, zoals een appartement? Ook dan sluiten we jouw woning aan op glasvezel, zodat je supersnel kunt internetten en klaar bent voor de toekomst. Hier lees je hoe we dat doen. Goed om te weten, want er zijn meerdere manieren om hoogbouw aan te sluiten op ons glasvezelnetwerk.

We maken eerst een plan voor jouw buurt

Voordat we beginnen met het aanleggen van glasvezel maken we een plan voor jouw buurt. Ook gaan we in gesprek met jouw VvE, woningcorporatie of verhuurder. Zo bepalen we de beste manier om jouw woning aan te sluiten op glasvezel. Dat kan namelijk op verschillende manieren, die we graag aan je uitleggen.

Aanleg 'binnendoor'

Als we binnendoor aanleggen, dan trekken we de kabel vanaf de onderste woning naar boven. In dit geval is het erg belangrijk dat je ons daarvoor toestemming geeft. Want we trekken de kabel vaak via de meterkasten omhoog. Met jouw toestemming zorgen we er dus ook voor dat we jouw buren op glasvezel kunnen aansluiten.
hoogbouw binnendoor (small)
hoogbouw buitenom (small)

Aanleg 'buitenom'

Een andere mogelijkheid is dat we de kabel met een hoogwerker via de buitenkant van het gebouw omhoog trekken. Dat kan bijvoorbeeld door een (bestaande) goot of een plug in de buitenmuur. In dit geval kan het zijn dat je tijdens de aanleg wat last hebt van de hoogwerker en (geluids-)hinder door het boren.

Sluiten we jouw gebouw binnendoor aan? Dan monteren we de glasvezelaansluiting op afspraak in jouw woning. Bij een aanleg ‘buitenom’ zijn er twee varianten: of het glasvezelaansluitpunt wordt direct in jouw woning gemonteerd, of we monteren het aansluitpunt zodra je een glasvezelabonnement afsluit bij één van de providers. Welke optie voor jou geldt ligt aan de gekozen aanlegmethode.

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk last hebt van onze werkzaamheden. Ook bespreken we van tevoren met jouw VvE, woningcorporatie of verhuurder op welke manier we jouw gebouw aansluiten. Op deze pagina vind je daar meer informatie over.

Na het monteren van de aansluiting in jouw woning kun je het nieuwe netwerk gebruiken. Hiervoor heb je een glasvezelabonnement nodig, wat je afsluit bij een provider. Soms zal je provider je bestaande abonnement overzetten naar glasvezel. Op deze pagina zie je welke providers diensten leveren op ons netwerk.

Gerelateerde vragen
  • Nemen jullie contact op met mijn VvE, woningcorporatie of verhuurder?
  • Maakt het aansluiten van glasvezel in mijn gebouw lawaai?
  • Hoe lang duurt het aansluiten van mijn gebouw op glasvezel?

Meer over de aanleg van glasvezel