KPN NetwerkNL gaat verder met uitrol van glasvezel in Den Haag
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

KPN NetwerkNL gaat verder met uitrol van glasvezel in Den Haag

KPN NetwerkNL maakt vandaag bekend dat er plannen zijn om glasvezel aan te leggen in en om het Regentessekwartier in Den Haag. In totaal moeten zo'n 15.000 huishoudens in de Hofstad op het glasvezelnetwerk worden aangesloten. De uitrol is onderdeel van de plannen van KPN om de komende drie jaar circa een miljoen huishoudens in Nederland van glasvezel te voorzien. Binnenkort starten de werkzaamheden.

Datagebruik stijgt met 30%

“In navolging op de VDSL-upgrade in 2018 in Den Haag, gaan we met de aanleg van glasvezel nog een stapje verder. Doordat elke woning wordt voorzien van een eigen glasvezelkabel met een razendsnelle gigabit-verbinding, genieten de betreffende Haagse bewoners van een betrouwbaarder en stabieler netwerk – mede omdat ze niet meer afhankelijk zijn van het internetgebruik van de buren”, aldus Annemiek Barendrecht, directeur Netwerkcommunicatie. KPN NetwerkNL legt straat voor straat het glasvezelnetwerk aan in onderstaand aansluitgebied en sluit de woningen kosteloos aan.

glasvezel den haag

Open netwerk

KPN NetwerkNL is verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer van het vaste netwerk van KPN. Aangezien het een open netwerk is, kunnen naast KPN ook andere providers hierover diensten aanbieden. De aanleg vindt verspreid plaats over heel Nederland. Alle bewoners worden van tevoren geïnformeerd als de werkzaamheden in hun buurt starten.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op pagina over glasvezelaanleg in Den Haag of schrijf u in voor onze glasvezelupdates om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.

glasvezel den haag

Gerelateerde artikelen