Informatie voorbedrijven

Werkmannen aan het graven

We horen graag wat jouw wensen zijn!

 

KPN Netwerk is verantwoordelijk voor aanleg, beheer en vernieuwing van het netwerk voor internet, tv, telefonie en zakelijke diensten. Wij gaan graag met jou in gesprek om jouw wensen omtrent het netwerk op jouw bedrijventerrein te bespreken.  

Ben je bezig met de ontwikkeling van een nieuw bedrijventerrein? Dan is de bedrijventerreinregeling wellicht interessant voor jou. De bedrijventerreinregeling zorgt ervoor dat niet enkel de eerste gebruiker de aanleg van het netwerk betaalt, maar dat de kosten verdeeld worden onder toekomstige gebruikers.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Klantenservice

Vernieuwing bestaand netwerk op uw bedrijventerreinen

De laatste jaren zijn we druk bezig geweest om het kopernetwerk dat in de grond ligt te vernieuwen. Zo wordt de verbinding niet alleen stabieler, maar ook sneller.  

Hoe werkt het?
Internet in Nederland loopt voor een groot deel via DSL, een kopernetwerk dat aangelegd is om te kunnen telefoneren. De koperdraden in dit netwerk hebben een bepaald frequentiebereik of bandbreedte. Tijdens een telefoongesprek wordt maar een klein deel van die bandbreedte gebruikt. Dankzij de ontwikkeling van de digitale technologie, gebruiken we de rest van de bandbreedte inmiddels voor het versturen van digitale gegevens. Voor internet dus. ADSL was de eerste vorm van internet via het kopernetwerk. VDSL is de nieuwe, veel snellere variant. Per bedrijventerrein of gebied hebben we ongeveer 13 weken nodig om het DSL netwerk te verbeteren. Natuurlijk zijn we op verschillende geografische gebieden tegelijk bezig.

Reconstructie en herinrichting bestaand netwerk

KPN heeft koper- en glasvezelkabels in de grond liggen om klanten te kunnen laten bellen, internetten en tv kijken. Indien je plannen hebt een bestaand gebied te herzien en je verwacht consequenties voor de infrastructuur van KPN, dan gaan we hierover graag tijdig met je in gesprek. Dit overleg kun je zelf initiëren, maar je kunt dit ook laten verlopen via de coördinatie-overleggen van de gemeente waarin de van belang zijnde civiele projecten worden besproken met de betrokken partijen. Via een KLIC-melding kunt u zien wie de betrokken partijen zijn. Je gemeente kan je hierover meer vertellen.

Gerelateerde vragen
  • Ik heb een storing en wil een afspraak maken om die te verhelpen
  • Blijft mijn internet werken tijdens de werkzaamheden?
  • Hoe weet ik of mijn bedrijfspand op de planning staat voor glasvezel
  • Hoe weet ik of mijn woning op de planning staat voor glasvezel?
  • Blijft mijn onderneming goed bereikbaar?