• We sluiten je kosteloos aan
  • Snel, stabiel internet met glasvezel
  • Al ruim 3 miljoen adressen aangesloten

Gefeliciteerd, jouw nieuwbouwwoning heeft glasvezel!

Regel nu jouw aansluiting!

Glasvezel is het snelste, stabielste en meest krachtige netwerk. Niet alleen van vandaag, maar ook van morgen, want de voordelen van glasvezel liegen er niet om. Er zijn steeds meer apparaten online; niet alleen de laptop, smartphone en tv, maar ook de slimme thermostaat, alarm en verlichting. Dit zal in de toekomst alleen nog maar toenemen. Om aan deze behoefte te voldoen en voor voldoende bandbreedte te zorgen is een eersteklas netwerk nodig. Met glasvezel is dit het geval en hebben al jouw apparaten snel en stabiel internet. Om die reden is overstappen op glasvezel een slimme beslissing! Wil je meer weten over het glasvezelnetwerk? Lees hieronder rustig verder of ga gelijk naar ons provider overzicht. Hier kan je zien via welke providers je gebruikt kunt maken van ons glasvezelnetwerk.

Providers

gamen

Voordelen van glasvezel

Het snelste, betrouwbaarste en meest duurzame netwerk van vandaag dat ook morgen al je apparaten de hoogste internetsnelheid biedt. Dát is het grote voordeel van glasvezel. Welke voordelen ons netwerk nog meer biedt lees je hieronder.
Providers

Het glasvezelaansluitpunt

De glasvezelaansluiting is in jouw woning gemonteerd met een glasvezelaansluitpunt (FTU). Dit kastje is meestal vierkant, wit en ongeveer 10 centimeter groot. Meestal vind je ‘m in de meterkast, maar het kan ook zijn dat ‘ie ergens anders hangt. Bijvoorbeeld als andere kabels ook op een andere plek dan de meterkast je huis binnenkomen. 

Je hebt nog wel diensten nodig

Via het glasvezelaansluitpunt kan je service provider diensten leveren over ons beste en meest krachtige netwerk. Om van je glasvezelaansluitpunt gebruik te maken heb je dus een abonnement nodig. Wil je weten welke providers diensten aanbieden over ons netwerk? Bekijk dan ons provider overzicht. 

Providers

Een toekomstbestendig netwerk

Met je eigen aansluiting op het glasvezelnetwerk van KPN Netwerk, haal je het snelste en meest stabiele internet in huis. Niet alleen voor vandaag, maar ook voor de toekomst. Glasvezel groeit namelijk met je mee. Ons internetgebruik neemt nog steeds toe, en alleen glasvezel kan deze vraag aan. Dit netwerk heeft de hoogste snelheden en de absolute topsnelheid van glasvezel is zelfs nog onbekend. Daarom doe je met glasvezel van KPN Netwerk online alles wat je wilt.

 

Een betrouwbaar en stabiel netwerk

Met glasvezel haal je snel internet in huis dat ook stabiel is. Het volledig nieuwe netwerk is veel stabieler dan andere netwerken, oftewel: optimale ‘uptime’! Bovendien biedt glasvezel een stabiele verbinding voor al je apparaten. Ook als je op het ene apparaat downloadt, kun je op het andere toestel zonder te haperen streamen of online gamen. Daarnaast is glasvezel minimaal afhankelijk van weersomstandigheden. Een blikseminslag kan bijvoorbeeld geen storing veroorzaken. Ook is glasvezel niet gevoelig voor corrosie en radiofrequentie. Zo blijf je, met al je apparaten, altijd verbonden.

 

Een duurzaam netwerk

De meeste voordelen van glasvezel zijn wel bekend. Stuk voor stuk voordelen voor de eindgebruiker. Het grote voordeel van glasvezel in de breedste zin van het gebruik is dat het energiezuiniger is dan kopernetwerken. Een ander voordeel van glasvezel als netwerk: het is klimaatneutraal. Dit betekent dat het niet bijdraagt aan klimaatverandering. Het glasvezelnetwerk gebruikt zoveel als mogelijk is duurzame energie, zoals van windmolens of zonnepanelen. Is er geen wind en schijnt de zon niet? Duurzaam opgeslagen energie in batterijen en waterstofcellen bieden dan uitkomst.

Providers

Gerelateerde vragen
  • Waarom zou ik voor glasvezel kiezen?
  • Ben ik duurder uit met glasvezel?
  • Wat moet ik doen om het nieuwe netwerk te gebruiken?
  • Waarom zou ik overstappen op glasvezel?
  • Is glasvezel ook interessant als ik niet veel internet?