Waar ligt glasvezel in Nederland? - KPN Netwerk
Direct naar hoofdinhoud
  • We sluiten je kosteloos aan
  • Snel, stabiel internet met glasvezel
  • Al ruim 4 miljoen adressen aangesloten

Waar ligtglasvezel?

Doe de postcodecheck

Vul jouw postcode en huisnummer in. En zie direct of je glasvezel hebt of krijgt.
Glasvezelkabel in geul KPN Netwerk

Waar ligt glasvezel van KPN Netwerk?

We sluiten Nederland aan op glasvezel. Waar ligt glasvezel in Nederland? Je achterhaalt hier snel of jouw woning is aangesloten op ons glasvezelnetwerk. Nog geen glasvezel? Met onze postcodecheck hierboven zie je of ook jouw wijk op de planning staat om aangesloten te worden op glasvezel.

Zo check je of je glasvezel hebt

Het antwoord op de vraag of je glasvezel hebt, beantwoord je door in je woning het glasvezelaansluitpunt te zoeken. Dit kastje is meestal vierkant, wit en ongeveer 10 centimeter groot. Meestal vind je ‘m in de meterkast, maar het kan ook zijn dat ‘ie ergens anders hangt. Bijvoorbeeld als andere kabels ook op een andere plek dan de meterkast je huis binnenkomen.

Het netwerk van nederland

Waar ligt glasvezel? Zo zie je het!

We sluiten in heel Nederland steden, dorpen, wijken en buurten aan op glasvezel. Wil je weten waar glasvezel ligt of in de toekomst komt? Dat kun je zien op onze interactieve netwerkkaart. Wil je specifiek voor jouw adres weten of er glasvezel komt? Doe dan altijd de postcodecheck.

Open netwerkkaart

Heb ik glasvezel? Zo achterhaal je het

Met onze postcodecheck achterhaal je in 1 minuut of je glasvezel hebt. Heb je glasvezel? Mooi! Dan kun je direct een glasvezelabonnement afsluiten. Zo niet? Dan zie je of je woning op de planning staat om te worden aangesloten. In dat geval kun je je inschrijven voor onze netwerkupdates. Op die manier weet je meteen wanneer je woning op onze planning komt.

Waar komt glasvezel het huis binnen?

Heb je glasvezel? Dan heeft je woning zijn eigen glasvezelaansluitpunt. Meestal komt glasvezel je woning binnen via een oranje kabel onder de grond. Het glasvezelaansluitpunt is een vierkant, wit kastje van zo’n 10 centimeter en zit in de meeste gevallen in de meterkast. Zit ‘ie daar niet? Dan vind je het glasvezelaansluitpunt waarschijnlijk op de plek waar ook andere kabels je woning binnenkomen. 

Glasvezel in Nederland

Goed om te weten: het glasvezelnetwerk dat wij in heel Nederland aanleggen is open. En zal dat ook blijven. Dit betekent dat alle providers hun diensten via ons glasvezelnetwerk aan jou kunnen aanbieden. Voor een prijs die ze zelf bepalen. Je kiest dus helemaal zelf de provider bij wie je een glasvezelabonnement afsluit!  

KPN Netwerk gaat verder met het werk van Reggefiber. Onze ambitie is om binnen de komende drie jaar ruim een miljoen adressen aan te sluiten op ons glasvezelnetwerk. Waar ligt glasvezel? Straks misschien ook bij jou in de straat. Op dit moment zijn we onder andere aan het werk in Den Haag, Rotterdam, Emmen, Arnhem en Nijmegen. Ook hebben we onlangs onze plannen bekend gemaakt voor Amsterdam. Schrijf je in voor onze netwerkupdates om op de hoogte te blijven van onze planning.

Wie weet tot bij jou in de wijk!