KPN NetwerkNL maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website. Bekijk ons cookie-beleid.

een modern netwerk

Alles Over VDSL

Check mijn woning

Door uw postcode en huisnummer in te vullen ziet u direct wat de status is van uw woning.

Vul uw postcode en huisnummer in
Deze gegevens gebruiken wij om direct de status van uw woning op te vragen.

Van telefonie naar internet

In Nederland loopt internet voor een groot deel via een kopernetwerk dat aangelegd is om te kunnen telefoneren. Inmiddels gebruiken we dit netwerk voor het versturen van digitale gegevens. Voor internet dus. Veel huishoudens in Nederland maken gebruik van ADSL, maar met het groeiende internetgebruik voldoet dit netwerk niet meer altijd. Daarom vernieuwt KPN NetwerkNL het netwerk, zodat iedereen in Nederland toegang krijgt tot een betrouwbaar netwerk in de vorm van VDSL.

vdsl-netwerk-straatkast
Het netwerk wordt continue verbeterd

Wat is VDSL?

VDSL is een afkorting van de woorden Very high bitrate Digital Subscriber Line; een snellere en stabielere variant van ADSL. Woningen en kantoorgebouwen zijn op ons netwerk aangesloten via de straatkast; een soort tussenstation. Binnen het VDSL-netwerk loopt de verbinding van de centrale naar deze straatkast volledig over glasvezel. Dat is aanzienlijk sneller dan het koper waarover de ADSL-verbinding loopt. Bovendien wordt ook de straatkast zelf vernieuwd met behulp van innovatieve technieken.

HET NETWERK OP UW ADRES

Benieuwd naar de mogelijkheden bij u thuis?


Check uw postcode

Een open netwerk

Het netwerk dat wij aanleggen en beheren is open. KPN NetwerkNL wil iedereen toegang bieden tot het best mogelijke netwerk. Ongeacht provider. Want ook al is KPN NetwerkNL onderdeel van KPN, het netwerk dat wij aanleggen en beheren is open. Dat wil zeggen dat veel verschillende providers hun diensten kunnen leveren over dit netwerk.

Het netwerk wordt continue verbeterd

Heeft u vragen?

Neem gerust contact met ons op.