Alles over onsnetwerk

Check mijn woning

Door je postcode en huisnummer in te vullen zie je direct wat de status is van jouw woning.

Deze gegevens gebruiken wij om direct de status van je woning op te vragen.

Gegevens controleren...
de geul voor glasvezel

De internetsnelweg van Nederland

Glasvezel vormt de basis van ons netwerk. Deze vezels zijn zo dun als een haar en versturen digitale gegevens met de snelheid van het licht. De hoofdwegen van ons netwerk bestaan volledig uit glasvezelkabels. Vanaf deze snelweg maken we niet alleen gebruik van glasvezel, maar ook van koperkabels.
Home

Wat is VDSL?

VDSL is een afkorting van de woorden Very high bitrate Digital Subscriber Line; een snelle en stabiele koperkabel. Wanneer je gebruikmaakt van VDSL, is je woning of kantoorgebouw op ons netwerk aangesloten via de straatkast; een soort tussenstation. Binnen het VDSL-netwerk loopt de verbinding van de centrale naar deze straatkast volledig over glasvezel. Daarna maak je gebruik van een koperkabel, die met behulp van innovatieve technieken (zoals pairbonding en vectoring) hoge snelheden aankan.

Home

Wat is glasvezel?

Glasvezelkabels worden gemaakt van een speciaal soort glas. Door laserlicht met een hoge snelheid aan en uit te schakelen, worden digitale gegevens verzonden via deze dunne vezels. Je kunt het vergelijken met een zaklamp of morsecode, waarmee je lange en korte signalen ook een boodschap door kunt geven. Wanneer je woning een glasvezelaansluiting heeft, ben je direct verbonden met het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL.

Bekijk hier hoe we glasvezel aansluiten
  Gerelateerde vragen
  • Waarom zou ik voor glasvezel kiezen?
   De voordelen van glasvezel liegen er niet om. Het is het snelste én stabielste netwerk. Krachtig internet voor al je apparaten. En dat is nodig ook, want thuis internetten we met z’n allen wat af. We streamen films, spelen online games, zetten de verlichting aan met onze smartphone én downloaden er op los. En dat allemaal tegelijkertijd. Ook blijft ons dataverbruik thuis groeien. Glasvezel is het enige netwerk dat deze groei aankan. Vandaar dat we jouw woning gratis op glasvezel aansluiten. Lees hier alles over de voordelen van glasvezel.
  • Ik heb glasvezel aangevraagd voor mijn nieuwbouwwoning: wanneer word ik aangesloten?
   De doorlooptijd van het moment dat je een aanvraag indient tot jouw glasvezelaansluiting daadwerkelijk is afgemonteerd in je meterkast ligt tussen de zes en zeventien weken. De doorlooptijd is afhankelijk van de werkzaamheden die wij moeten uitvoeren. Heb je nog vragen? Wij helpen je graag. Bekijk onder aan deze pagina de contactmogelijkheden.
  • Waarom is er bij andere huizen wel een voorbereider langs geweest, maar bij mij niet?
   De glasvezelvoorbereider komt langs bij elke woning in de straat waar we op dat moment werken. Heeft de glasvezelvoorbereider een kaartje bij u achtergelaten? Dan kunt u het beste de instructies en het vermelde telefoonnummer op het kaartje aanhouden. Geen bericht in de bus? Neem dan telefonisch of via de chat contact met ons op.
  • Wanneer kan ik mijn glasvezelaansluiting gaan gebruiken?
   Zodra het glasvezelaansluitpunt in je woning is geïnstalleerd door onze glasvezelmonteur, is hij klaar voor gebruik. Je hebt een glasvezelabonnement nodig om de aansluiting te gebruiken. In sommige gevallen moet de provider het aansluitpunt nog activeren. Neem hiervoor contact op met de provider bij wie je een glasvezelabonnement hebt afgesloten.
  • Wat moet ik doen om het nieuwe netwerk te gebruiken?

   Er is een nieuw glasvezelnetwerk aangelegd

   Zitten de werkzaamheden in jouw wijk erop en is het glasvezelnetwerk aangelegd? Dan kun je daarna deze snellere, stabielere verbinding gebruiken. Het netwerk dat we hebben aangelegd is open en dat betekent dat je zelf kiest bij welke provider je een abonnement afsluit. Heb je nog geen abonnement voor glasvezel? Op de providerpagina zie je welke providers abonnementen aanbieden. Via de provider kun je een abonnement afsluiten om het nieuwe glasvezelnetwerk te gebruiken.

   Het bestaande netwerk is verbeterd

   Is er in jouw wijk geen glasvezel aangelegd, maar hebben we het bestaande netwerk verbeterd? Je hoeft dan niets te doen om het verbeterde netwerk te gebruiken. Je blijft namelijk internetten via dezelfde verbinding. Het enige verschil? Deze verbinding is nu sneller en stabieler.