KPN NetwerkNL maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website. Bekijk ons cookie-beleid.

Check mijn woning

Check mijn woning

Door uw postcode en huisnummer in te vullen ziet u direct wat de status is van uw woning.

Sven Kramer

Niets missen van de Olympische Winterspelen 2018?

Bij elk internationaal sportevenement is het weer rekenen met tijd. Natuurlijk wilt u ook deze Olympische Winterspelen niets missen van de verrichtingen van de Nederlandse sporters. Het tijdsverschil met het gastland Zuid-Korea is echter acht uur. Betekent dit dat we met zijn allen de wekker moeten zetten om de veertien medailleonderdelen van de schaatsploeg mee te krijgen?

Dat blijkt gelukkig wel mee te vallen. De starttijden worden namelijk aangepast aan de tijden in West-Europa. Onze toppers, zoals schaatsfavoriet Sven Kramer, starten in Zuid-Korea daarom pas laat op de avond. Hierdoor kunnen we onze helden ‘s middags live volgen. Met de nadruk op kunnen; want niet alle wedstrijden vallen in het weekend, waardoor de kans groot is dat u zich op het moment suprême op uw werk bevindt. Wat zijn dan de mogelijkheden om dit grootse evenement te volgen? We zetten ze op een rijtje:

1. Live kijken via Eurosport of NOS

Wat opvalt aan het schaatsprogramma van dit jaar, is dat de meeste wedstrijden tussen 12.00 uur en 14.00 uur van start gaan. Dit betekent dat de kans groot is dat u op uw werk lunchpauze heeft. In dat geval kunt u de wedstrijden volgen via Eurosport. Via Eurosport player kunt u namelijk alle livestreams bekijken via uw pc, tablet of mobiele telefoon (een livestream is het online live uitzenden van evenementen, in plaats van via de televisie). Voor de prijs hoeft u het niet te laten: een maandabonnement voor de ‘Player’ voor de Winterspelen kost 99 cent.

Daarnaast kunt u natuurlijk ook via de NOS de Winterspelen live volgen via televisie (NPO1), radio, online en mobiel. De NOS zendt tien uur per dag live uit, inclusief interviews, reportages en voor- en nabeschouwingen.Online streamen of online live wedstrijden bekijken is dus een prima invulling voor uw lunchpauze tijdens de Winterspelen, mits uw organisatie beschikt over een stabiele internetverbinding.

2. Radio

Hij is traditioneel, maar we mogen hem niet vergeten; de radio. Heeft u veel reistijd naar uw werk of bent u vaak onderweg? Dan biedt dit medium een prima alternatief voor het volgen van de olympische spelen. Voor het eerst tijdens de Winterspelen zendt het programma RadiOlympia rechtstreeks uit vanaf locatie, dit wordt gepresenteerd door Jeroen Stomphorst en Patrick Lodiers en uitgezonden op NPO Radio 1. Ze zenden iedere dag uit tussen 11.00 en 15.00 uur met onder andere live verslagen. Dit is waarschijnlijk extra spannend, zo zonder beeld.

3. On-demand wedstrijden terugkijken

Als u overdag niet de mogelijkheid hebt om de wedstrijden te volgen, kunt u ’s avonds op uw gemak alle wedstrijden terugkijken via de on-demand functie van uw digitale televisie. Eurosport brengt tijdens de Winterspelen van 2018 meer dan honderd evenementen uit via on demand, wat betekent dat u vrijwel alles kunt terugkijken op het moment dat het u het beste uitkomt. Daarmee worden de Olympische Spelen van PyeongChang 2018 volgens Eurosport de meest digitale ooit. Eurosport biedt ook de mogelijkheid om continu op de hoogte gehouden te worden via pushberichten, waarvoor je een abonnement kunt afsluiten. Maar ook via NOS kunt u alle wedstrijden en samenvattingen terugkijken via uw televisie, tablet of mobiele telefoon.

De enige vereiste voor on-demand en live wedstrijden kijken, is een stabiele internetverbinding. U wilt natuurlijk voorkomen dat Sven nét voor de finish blijft hangen door een haperende internetverbinding. Benieuwd hoe u uw internetverbinding zelf kunt verbeteren? Lees het artikel ‘Hoe realiseert u zelf sneller internet in huis?’


Foto: Glenn Wassenbergh

Gerelateerde artikelen

Lees meer
Windmolens Internet of Things

Drie slimme oplossingen in huis waarmee je bijdraagt aan een duurzame samenleving

Opwarming van de aarde, klimaatverandering en duurzaamheid; we kunnen er niet omheen. Sla een willekeurige krant open en de milieuproblemen vliegen om je oren. Gelukkig zijn er veel dingen die je zelf thuis kunt doen om een steentje bij te dragen. Alle beetjes helpen, nietwaar? We zetten er drie op een rijtje.

Lees meer
Lees meer
Werken op een laptop

De balans tussen kabel en Wi-Fi

Het is moeilijk voor te stellen dat we ooit in een wereld hebben geleefd zonder internet. Online zijn lijkt soms net zo onmisbaar als drinken en eten. Logisch ook; het internet brengt enorm veel voordelen met zich mee.

Ons tempo in het dagelijks leven is hoog. We verwachten dan ook dat we binnen vijf seconden iets hebben opgezocht. Wanneer het internet dan niet meewerkt, zijn we al snel geïrriteerd. Zonde van ons goede humeur! Wat betreft het internet bij jou thuis, heb je gelukkig zelf de touwtjes in handen.

Lees meer
Lees meer
Man_laptop_koffie_

Snel een beter wifi-bereik? Ontdek deze quick fix

Herkent u dit? U komt thuis na een lange dag werken en bent aan het Netflixen. Dat gaat prima, totdat uw kinderen of huisgenoten ook online gaan. Zoveel data kan uw wifi-verbinding tegelijkertijd niet aan, de webpagina’s laden opeens traag of zelfs helemaal niet. Gelukkig kunt u hier zelf iets aan doen. U kunt namelijk uw wifi-signaal flink verbeteren door een andere frequentie te kiezen op uw router.


Lees meer

Heeft u vragen?

Neem gerust contact met ons op.