KPN NetwerkNL maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website. Bekijk ons cookie-beleid.

Check mijn woning

Check mijn woning

Door uw postcode en huisnummer in te vullen ziet u direct wat de status is van uw woning.

Wat is uw kamernummer?

Er zijn meerdere kamernummers op dit adres. Kies het juiste kamernummer.

Eerste glasvezelaansluiting in dongen

Cafetaria De Biezen in Dongen als eerste aangesloten op glasvezelnetwerk KPN NetwerkNL

De kop is eraf! Cafetaria De Biezen is als eerste pand aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL in Dongen. De eerste van velen, want tot en met 2021 volgen er nog ruim een miljoen adressen door heel Nederland. Een mooie primeur voor de snackbar, die de glasvezelaansluiting volgens eigenaresse Kim Peemen goed kan gebruiken. Die is er daarom ook heel blij mee.

Het cafetaria staat in het hart van de gelijknamige woonwijk De Biezen in Dongen en wordt sinds anderhalf jaar bestierd door Peemen. Een kleine snackbar, smaakvol ingericht geheel in de geest van klassieke Amerikaanse ‘diners’. Een toegankelijke plek voor een lekker hapje eten of om elkaar te ontmoeten voor een praatje. Ook maandag 11 maart was het weer een drukte van belang. Niet voor niets, want cafetaria De Biezen werd als eerste aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Nieuwe mogelijkheden dankzij eerste glasvezelaansluiting


Tijd voor taart dus. En champagne. Want het is een echte mijlpaal! Met de aansluiting van cafetaria De Biezen op glasvezel wordt nog maar eens duidelijk welke nieuwe mogelijkheden dat met zich meebrengt. “Voordat er glasvezel werd aangelegd, was er hier nog niets”, vertelt eigenaresse Kim Peemen. “Voor bestellingen werd ik gebeld op mijn privénummer en voor pinbetalingen hadden we een mobiel pinautomaat. We hadden dus geen internetaansluiting en daarom was het voor ons helemáál een makkelijke keuze om glasvezel te nemen.”

“Dankzij glasvezel hebben we nu nieuwe mogelijkheden”, benadrukt ze. “De belangrijkste daarvan is toch wel dat we nu vaste telefonie hebben, want zo nemen we onze bestellingen op. Hierdoor word ik straks niet meer gebeld op mijn privénummer. Daarnaast nemen we internet en hebben we ook tv aangevraagd.”

Eerste glasvezelaansluiting in dongen

‘Buurtbewoners ook erg blij met aanleg van glasvezel’


Cafetaria De Biezen staat middenin de woonwijk en weet daardoor ook goed wat er speelt bij buurtbewoners. Volgens Peemen zijn ook die heel blij met de aanleg van glasvezel van KPN NetwerkNL. “We hebben echt weinig gemerkt van de aanleg van het glasvezelnetwerk”, zegt ze. “Het graven was zo gebeurd en eigenlijk merkten we daar niets van.”

“Ja, je zag wat spullen op straat liggen en er staken kabels uit de grond. De aanleg ging supersnel. Bij ons lopen er aardig wat mensen binnen en niemand had er eigenlijk last van. Het was zelfs zo dat mensen vonden dat stoeptegels beter werden teruggelegd dan hoe het voorheen lag. Een buurtbewoner had zelfs een kapotte stoeptegel voor zijn huis liggen en die is toen ook netjes vervangen. Ja, er is echt heel netjes gewerkt.”

Complimenten vanuit Dongen voor KPN NetwerkNL


In Dongen zijn ze blij met hoe het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL is aangelegd. Cafetariahouder Peemen is ook blij met hoe de medewerkers van KPN NetwerkNL te werk gingen. “Het was nog niet eens zo heel lang geleden toen ik hoorde dat er glasvezel aangelegd ging worden”, vertelt ze. “Wesley van KPN NetwerkNL kwam na het eerste overleg met de wijkraad toen hier een keer eten.”

“Daarna heb ik toestemming gegeven bij het glasvezelinformatiepunt dat naast mijn snackbar stond. Toen heb ik ook een abonnement afgesloten. Vervolgens kwam er een keer een glasvezelvoorbereider langs om te bepalen waar de aansluiting het beste kon komen.”

“Ik wist daarna niet precies wanneer het netwerk aangelegd ging worden. Het lag er gewoon opeens. Wel kreeg ik een brief met daarin bericht over wanneer de aansluiting geïnstalleerd ging worden. In de aanloop hier naartoe namen medewerkers van KPN NetwerkNL al geregeld contact met ons op om ons op de hoogte te houden over de voortgang.”

Speciaal om als eerste te worden aangesloten op glasvezel van KPN NetwerkNL


Cafetaria De Biezen is de eerste van een miljoen panden en woningen die KPN NetwerkNL gaat aansluiten op glasvezel. Peemen vindt dat best een eer. “Ik kreeg het een week of twee daarvoor te horen en ik vind het wel bijzonder”, vertelt ze. “Nu hebben we nieuwe mogelijkheden.”

Benieuwd naar de mogelijkheden op jouw adres? Doe de postcodecheck!


KPN NetwerkNL gaat een miljoen panden en woningen aansluiten op het glasvezelnetwerk. Wil je, net als cafetaria De Biezen, ook genieten van de nieuwe mogelijkheden van glasvezel? Doe de postcodecheck om te kijken of jouw woning al glasvezel heeft of krijgt.

Gerelateerde artikelen

Lees meer
NetwerkNL Image

KPN NetwerkNL plant aanleg glasvezel in Gouda

KPN NetwerkNL heeft op 12 maart bekend gemaakt dat er plannen zijn om glasvezel (FttH) aan te leggen in Gouda. De uitrol in Gouda is onderdeel van de plannen van KPN om de komende drie jaar circa een miljoen huishoudens in Nederland van glasvezel te voorzien.

Lees meer
Lees meer
Monteur KPNNetwerkNL

Straatkast vervangen met de monteur voor een snel en stabiel netwerk

Je kent ze vast wel: de kleine, lichtgrijze kasten bij jou in de wijk. Dit is een straatkast, waarvandaan het VDSL- of glasvezelnetwerk wordt verspreid. KPN NetwerkNL is op veel plekken in Nederland deze kasten aan het vervangen of vernieuwen, zodat jij als bewoner toegang krijgt tot sneller én betrouwbaarder internet. Hoe dat in zijn werk gaat? Wij liepen een dag mee met KPN NetwerkNL-monteur Antwan bij het plaatsen van een nieuwe straatkast in Eindhoven!

Lees meer
Lees meer
glasvezelaanleg spijkerbuurt

Benieuwd naar onze graafwerkzaamheden?

Vaak krijgen wij de vraag hoe glasvezelaanleg precies in zijn werk gaat. Hoe komt de kabel in de grond? Hoe lang duren de werkzaamheden? In hoeverre merken buurtbewoners iets van de aanlegwerkzaamheden? Allemaal vragen die we beantwoorden in onderstaand filmpje. Kijk mee met onze timelapse video en zie dat de straat gewoon bereikbaar blijft, dat enkel de stoep open gaat en dat dat deze aan het einde van de dag weer dicht zit!

Lees meer

Heeft u vragen?

Neem gerust contact met ons op.