KPN NetwerkNL maakt gebruik van cookies voor een goede werking van de website. Bekijk ons cookie-beleid.

NetwerkNL Hero

5x apps die een handje helpen

Er zijn momenten waarop wat extra hulp meer dan welkom is. Zeker als niet alles meer vanzelf gaat. Die hulp vindt u anno 2017 ‘gewoon’ in de vorm van een app. KPN NetwerkNL zette vijf van deze voel-je-goed apps voor u op een rij.


Voel-je-goed apps
Apps zijn er in alle soorten en maten en dus ook met verschillende functies. Een nieuwe generatie apps maakt gebruik van een intuïtieve benadering en is daarom makkelijk te begrijpen voor iedereen, jong en oud. Niet zo gek dat deze apps vaak worden ontwikkeld voor behulpzame doeleinden. Zaken die het ons iets makkelijker maken. Dat maakt het apps die goed zijn voor lichaam en geest. 

Onderstaande apps richten zich op compleet verschillende zaken. Hebben ze dan niks gemeen? Toch wel. Ze vergroten allemaal de zelfredzaamheid van mensen die in meerdere of mindere mate afhankelijk zijn van zorg. Een extra herinnering, een medisch advies wanneer u twijfelt, een alarmfunctie. Alles om het leven een beetje makkelijker maken. 

1. Zelfregie – Uw persoonlijke assistent
Hierin houdt u alle afspraken met uw zorgverlener makkelijk bij elkaar. En de app helpt u bovendien met boodschappen bestellen, bankzaken regelen en uw reis plannen met het OV. 

2. MedAlert – Nooit meer zonder medicijnen
Nooit meer vergeten medicijnen in te nemen. Daar zorgt MedAlert voor. De app houdt bij wat u nodig heeft en op welk moment. Bijna door de voorraad heen? Geen nood, MedAlert geeft op tijd een seintje als er nieuwe medicatie besteld moet worden. 

3. Moet ik naar de dokter? - Zelfzorgadviezen
Een vraag die vast wel eens door uw hoofd schiet, omdat u niet voor elke vraag de huisarts wilt bellen. Geen spoed? Stel uw vraag dan eerst in deze handige app met zelfzorgadviezen van Thuisarts. De app vertelt u ook wanneer het verstandig is wél contact op te nemen met uw arts. 

4. SOS Alarm app – Alarm bij ongevallen
De SOS Alarm app is bedoeld om snel alarm te kunnen slaan in geval van nood. Met één tik op het scherm van uw tablet of smartphone krijgt de zorgmeldkamer of de opgegeven contactpersoon direct een alarmmelding. Door de GPS-functie kan de hulpdienst ook direct zien waar u bent. 

5. Beter zien – Letters vergroten
Staat daar nou zoet of zout? Een zo’n letter kan een hoop verschil maken. Niet elk recept is goed te lezen, omdat er vaak kleine lettertjes worden gebruikt. En dat geldt ook voor de menukaart in het restaurant, de informatie van de tramhalte of uw krantje. Als u uw leesbril even niet bij de hand heeft, biedt ‘Beter zien’ uitkomst. Deze vergroot en stelt extra contrast bij. De tekst kan zelfs worden voorgelezen.

Gerelateerde artikelen

Lees meer
Black Mirror

Een kijkje in de toekomst

Vroeger, als we nadachten over de toekomst, ging het al snel over vliegende auto’s, robots en andere futuristische zaken. Nu het diezelfde toekomst is, blijkt het allemaal wel mee te vallen met deze technische hoogstandjes. Hoewel, is dat wel zo?

Lees meer
Lees meer
vrouw relaxed met tablet

De Luizenmoeder kijken: on-demand of op zondagavond?

Uit een onderzoek van Telecompaper blijkt dat Nederlanders over het algemeen steeds vaker on-demand televisiekijken via platformen zoals Netflix en Uitzending Gemist. Dit betekent dat we steeds vaker zelf bepalen wat, waar en wanneer we kijken. Daarentegen nestelden we ons afgelopen zondag opnieuw massaal op de bank voor de zesde aflevering van de nieuwe hitserie De Luizenmoeder. Wat zegt dit over de toekomst van lineaire en on-demand televisie?

Lees meer
Lees meer
scholen

Klaar voor de brugklas anno 2017

Veel middelbare scholen hebben hun deuren geopend voor de nieuwe leerlingen. Een spannende periode, waarbij een goede begeleiding, vooral tijdens de eerste weken van het schooljaar, helpt om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Op de middelbare school zijn steeds meer zaken digitaal geregeld. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat 60 procent van de leerlingen het prettig vindt als de docent ‘digitaal over de schouder meekijkt’. Een tablet of laptop is dan ook geen overbodige luxe. Hoe help je als ouder je kind zo goed mogelijk op weg? Wij zetten vijf tips op een rijtje.


Lees meer

Heeft u vragen?

Neem gerust contact met ons op.