Wat kost glasvezel?
Direct naar hoofdinhoud

Wat kost glasvezel?

Je hebt het waarschijnlijk al gelezen of gehoord: wij sluiten je woning kosteloos aan op ons glasvezelnetwerk. Hoe kan dat? Zijn er uitzonderingen? En wat moet je wél betalen? We leggen het uit.

De aanleg van glasvezel is dus kosteloos. Van de straat die opengaat tot het glasvezelaansluitpunt dat we in je huis monteren: je betaalt er niets voor. Het enige wat je hoeft te doen, is ons op tijd toestemming geven voor de werkzaamheden in en rond je huis. Dat laatste is belangrijk. We laten je per brief of e-mail weten wanneer je laatste kans is op een gratis aansluiting. We sluiten dan iedereen in de wijk tegelijk aan op ons netwerk. Wel zo makkelijk.

Kabel in grond

Soms toch een eigen bijdrage

Sluiten we je op dat moment niet aan op ons glasvezelnetwerk? Dan zijn er een paar mogelijkheden:

  1. Je besluit later dat je een glasvezelabonnement wilt. Dat abonnement vraag je aan bij een provider. Wij krijgen dan de opdracht om je alsnog aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Meestal betaalt je provider ons daarvoor. Sommige providers vragen jou om een bijdrage.

  2. We komen later terug in je wijk, omdat we ons kopernetwerk definitief uitzetten. Je kan dan alleen nog internetten, televisiekijken en bellen met een glasvezelaansluiting. We vragen je dan weer om toestemming om je kosteloos aan te sluiten.

  3. Heel soms ligt een woning of gebouw zo ver van andere huizen die we aansluiten. We besluiten dan om die woning niet aan te sluiten, omdat het te duur is. Dat komt bijna nooit voor, gelukkig. Is dit bij jou toch zo? Dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Dat doen we ook kosteloos. We sturen je daarna een offerte met de kosten voor een aansluiting.
Goed om te weten: Wil je een extra glasvezelaansluiting in je woning? Dan betaal je meestal wel een eigen bijdrage.

 

Waarom we kosteloos aansluiten

De aanleg van ons netwerk is een enorme operatie. We sluiten honderdduizenden huizen per jaar aan. Dat kost uiteraard geld. Veel geld, zelfs. Toch sluiten we je kosteloos aan, omdat we het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk mensen toegang hebben tot supersnel internet. Waarom een glasvezelaansluiting jou niets kost? De providers die glasvezelabonnementen aanbieden op ons netwerk betalen ons daarvoor.

Je betaalt wel voor je abonnement

Om te internetten, tv te kijken of te bellen via ons glasvezelnetwerk heb je een abonnement nodig. Dat abonnement sluit je dus af bij een provider. Je betaalt daar abonnementskosten voor. Hoeveel dat is, verschilt per provider en het soort abonnement dat je kiest.

Goed om te weten: je bent niet verplicht om een abonnement af te sluiten als je een glasvezelaansluiting krijgt.

Dus, wat kost glasvezel?

  • Onze werkzaamheden zijn kosteloos. Je betaalt dus niets voor een glasvezelaansluiting.
  • Je betaalt wel abonnementskosten voor internet, tv en bellen aan een provider. Je kiest altijd zelf welk abonnement je wilt.
Glasvezel

Bekijk andere verhalen