Waarom wij altijd glasvezel aanleggen, ook als er al een netwerk ligt
Direct naar hoofdinhoud
Glasvezel stories

Waarom wij altijd glasvezel aanleggen, ook als er al een netwerk ligt

In sommige gemeentes leggen wij een glasvezelnetwerk aan, nadat een andere partij dat ook al heeft gedaan. Dat zorgt voor verwarring en dat begrijpen we. We leggen je uit hoe het zit. 

Er ligt al glasvezel in mijn straat. Waarom leggen jullie ook glasvezel aan?

Om antwoord te geven op die vraag, is het goed om uit te leggen wat onze rol is. Wij zijn verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer van netwerken voor internet, televisie en bellen. We beheren dus ook het oude kopernetwerk dat nu al door heel Nederland ligt. De kans is groot dat jij ook gebruik maakt van dat netwerk of een koperaansluiting in je woning hebt. Dat kopernetwerk vervangen we voor glasvezel, omdat glasvezel sneller, stabieler en duurzamer is. 

De voordelen van ons netwerk

Het vervangen van ons kopernetwerk is de belangrijkste reden dat we op zoveel mogelijk plekken in Nederland glasvezel neerleggen. We vinden bovendien dat we een aantrekkelijk aanbod hebben.

1. Onze werkzaamheden zijn kosteloos

Je betaalt niets voor onze werkzaamheden . Dat geldt voor de werkzaamheden in je straat, in je tuin en in je woning. Voorwaarde is wel dat we je aansluiten als we bezig zijn in je straat. Moeten we later terugkomen? Dan vragen we meestal wel een vergoeding.

2. Ons netwerk is open

Je wilt iets te kiezen hebben. En dat heb je bij ons. Meerdere providers bieden op ons netwerk hun diensten aan. Van KPN tot T-Mobile. Jij kiest altijd zelf waar je een glasvezelabonnement afsluit. Je bent ook niet verplicht om gelijk een abonnement te nemen.

3. Je zit nergens aan vast

Je bent niet verplicht een glasvezelabonnement te nemen zodra de aansluiting is geïnstalleerd.

Ik heb al een glasvezelaansluiting. Wat nu?

Dat maakt in principe niet uit. We kunnen altijd een glasvezelaansluiting plaatsen. Ook als je al bent aangesloten op het netwerk van een andere aanbieder. We zoeken dan samen een plekje om het glasvezelaansluitpunt te monteren. Jij bepaalt daarna welke van de aansluitingen je gebruikt. 

Waarom leggen jullie het netwerk niet gelijktijdig aan?

Dat proberen we wel, maar lukt vaak niet. Voordat we starten met de aanleg hebben we gesprekken met je gemeente. Onder andere over mogelijke andere graafwerkzaamheden die gepland staan. En we zoeken uit of we nog in gesprek moeten met andere partijen. Op basis van die gesprekken en onze mogelijkheden maken we een planning. Helaas lukt het vaak niet om de werkzaamheden op elkaar aan te laten sluiten. Hoewel we er altijd alles aan doen om overlast te voorkomen, komt het dan voor dat jouw straat kort achter elkaar 2 keer open ligt.