Wat is het verschil tussen KPN Netwerk en providers?
Direct naar hoofdinhoud

Wat is het verschil tussen KPN Netwerk en providers?

Wat is het verschil tussen KPN Netwerk en providers?

Envelop op mat

Je krijgt onze brief op de mat. Je ziet het logo van KPN. Eerste reactie: dat zal wel reclame zijn. Je leest verder: kosteloze aansluiting op het glasvezelnetwerk. Zijn er echt geen kleine lettertjes? Nee, die zijn er niet. Hoe dat zit, leggen we je uit.

aanleg

Wij zijn KPN Netwerk, niet de provider KPN

Hoewel we het logo en een deel van onze naam delen met KPN, zijn wij een onafhankelijk onderdeel van het bedrijf. Waar je bij KPN een abonnement afsluit voor je telefoon, internet of televisie, neem je bij ons niets af. Wij zijn verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer van het netwerk in heel Nederland. Niet meer en niet minder.

Als ik kies voor glasvezel zal ik wel een duur abonnement moeten nemen.''
Mevr. Gommans

Zelf kiezen waar je een abonnement afsluit. Altijd.

Je hoeft voor het gebruik van ons netwerk dus ook geen abonnement bij KPN af te sluiten. Sterker nog: je bepaalt zelf waar je dat doet. Ons netwerk is open. Daarom kunnen heel veel providers abonnementen aanbieden op ons glasvezelnetwerk. KPN zit daar uiteraard bij, maar bijvoorbeeld ook Online.nl, Tweak en Youfone. De keuze is aan jou.

Wij leggen de snelweg aan. De providers vervoeren de data.

Als we op een feestje staan leggen we het meestal zo uit: wij leggen met ons netwerk een weg aan, waarover data vervoerd kan worden. De providers – waar KPN er één van is – verzorgen het vervoer van de data over de door ons aangelegde weg.
Snelweg
Providers

Zijn er dan echt geen verschillen tussen de providers?

Verschillen zijn er zeker. Maar daar hebben wij geen invloed op. Wij zorgen alleen voor een stabiel netwerk. Wat de snelheid van je internet is, wat je betaalt en welke extra’s je krijgt, dat ligt aan het abonnement dat je afsluit met je provider.

Bekijk andere verhalen