Zakelijk

Een snellere internetverbinding, welke afwegingen maakt u als ondernemer?

KPN NetwerkNL vernieuwt de bestaande kopernetwerken (VDSL) van bedrijventerreinen in Midden-Limburg. In het werkgebied van OML wordt gestart met de terreinen Willem-Alexander in Roermond en De Berk in Echt. Chris Bosch, consultant bij Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) vertelt over de afwegingen die ondernemers maken bij het kiezen van een internetverbinding.

OML ontwikkelt en beheert bedrijventerreinen in Midden-Limburg met als doel om de regionale economie te stimuleren. Een stabiele en snelle verbinding is daar een onderdeel van. Chris merkt dat bij ondernemers binnen OML de roep om een goede internetverbinding steeds luider wordt. Hij merkt dat vooral kleinere ondernemingen behoefte hebben aan sneller en stabieler internet, waarschijnlijk omdat de grotere ondernemingen deze stap vaak al gemaakt hebben.

Chris: “Met name veel kleinere ondernemingen willen graag sneller internet, maar als je het hebt over sneller internet kom je al snel uit bij de vraag: wat is snel genoeg? En, ook niet onbelangrijk, wat kost het? Iedereen wil wel een Ferrari, maar voor de dagelijkse boodschappen volstaat een middenklasser ook. De Ferrari blijkt in veel gevallen dan ook nog eens te duur. Zo zijn de kosten van een aansluiting op een glasvezelnetwerk in verhouding vaak hoog voor kleinere ondernemers, maar de keuze daarvoor ligt uiteraard bij de ondernemer zelf. Ondernemers op onze bedrijventerreinen bepalen zelf welk bedrag ze willen spenderen aan het realiseren van sneller internet.

Vanuit OML proberen we ondernemers altijd tijdig te informeren over nieuwe ontwikkelingen. Nu KPN NetwerkNL bijvoorbeeld het bestaande netwerk heeft verbeterd op diverse bedrijventerreinen in Midden-Limburg, attenderen we de ondernemers op deze nieuwe mogelijkheden. De ondernemer is volledig vrij in zijn keuze om wel of geen gebruik te maken van de beschikbare abonnementen.’’

KPN NetwerkNL vernieuwt bestaande netwerken voor bedrijventerreinen in heel Nederland, om ondernemers zo toegang te bieden tot sneller en stabieler internet. Wilt u weten of we ook op uw bedrijventerrein het netwerk verbeteren? Doe dan de postcodecheck!

Werken met data