Tips & tricks

Smart home beveiliging installeren: zo doe je dat!

Met smart home beveiliging creëer jij een extra veilig huis. Lees hier hoe makkelijk het slim beveiligen van je woning kan zijn en hoe je ermee begint!

Smart home beveiliging installeren: zo doe je dat!

Oost, west… thuis? Best! Geen fijnere plek dan thuis. Aan de keukentafel samen de dag doornemen, ’s avonds lekker een filmpje streamen op de bank en in de ochtend weer fris op. Een plek om écht tot rust te komen, omdat je je er veilig voelt. En met smart home beveiliging zorg jij ervoor dat dit ook zo blijft. Lees hier hoe je begint met het slim beveiligen van je huis.

Hoe kan ik mijn huis slim beveiligen?

Je kunt je huis slim beveiligen met domotica in huis. Deze slimme huishoudelijke apparaten verbind je met internet en bedien je vaak makkelijk via een app op je smartphone. Met behulp van domotica kun je niet alleen lichten dimmen en de kachel aanzetten, maar ook de beveiliging van je huis regelen. Oók als je zelf niet thuis bent. Een fijne gedachte, want met het gemak van je smartphone kun je zo toch even kijken of thuis alles in orde is.

Beginnen met smart home beveiliging

Het mooie aan smart home beveiliging is dat iedereen ermee kan beginnen. Ook jij. En ja, ook als je nog helemaal geen slimme apparaten thuis hebt staan. Inmiddels zijn er namelijk veel smart home producten voor de beveiliging van je huis beschikbaar. Apparaten die je stuk voor stuk makkelijk installeert en die in de meeste gevallen draadloos werken. Dat scheelt weer het trekken van internetkabels van het apparaat naar je wifi-modem! Tijd om een paar handige apparaten voor je smart home beveiliging aan je voor te stellen.

Smart home beveiliging: camera bij de deur

Beveiligingscamera’s. Die zie je steeds vaker. Ook bij woonhuizen. Misschien heb je ze al weleens bij vrienden, familie of buren gespot. Het mooie aan beveiligingscamera’s? Ze zijn met een prijs van rond de 100 euro niet heel duur én hebben een ontzettend goede preventieve werking. Camera’s schrikken af, dus plaats ze gerust in het zicht.

Het voordeel van smart home camera’s is dat installeren een fluitje van een cent is. Je monteert ze op een zichtbare plek en zorgt dat ze zijn aangesloten op stroom. Daarna verbind je ze met de app op je telefoon via wifi met internet en kun je live het beeld zien. Vervolgens hoef je alleen nog de camera goed te richten en hij is klaar voor gebruik. De beelden kun je opslaan op je eigen NAS-server of via een abonnementsdienst in de cloud. Zo heb je, als er tóch iets gebeurt, altijd beeld.

smart-home beveiliging

Smart home beveiliging: slimme deurbel

Voordat je de deur opendoet precies zien wie er aanbelt? Met een slimme deurbel kan het. Deze bel heeft een ingebouwde camera. Zodra er iemand aanbelt, streamt de bel de beelden via wifi naar een app op je telefoon of computer. Zo zie je precies wie er aanbelt.

Het mooie aan zo’n deurbel? De camera werkt afschrikwekkend én je kunt aan de deur ‘verschijnen’ als je niet thuis bent. Met veel slimme deurbellen kun je namelijk via een app terugpraten via de ingebouwde speaker. Handig om toch een pakketje aan te nemen en de bezorger kunt vertellen waar hij ‘m veilig kan verstoppen. Een simpele manier van smart home beveiliging, die ongeveer 100 euro kost.

Smart home beveiliging: slimme sensoren

Met slimme apparaten kun je je huis ook beschermen tegen andere dingen dan alleen inbraak. Zo heb je allerlei slimme sensoren, rookmelders en koolmonoxidemelders. Deze kosten vaak maar een paar tientjes. Zodra er iets aan de hand is, ontvang je hiervan een bericht op je telefoon. Een fijne gedachte, want zo kun je ook ingrijpen - bijvoorbeeld bij brand - als er niemand thuis is

Smart home beveiliging: slimme verlichting

Met de bovenstaande apparaten beveilig je heel gemakkelijk je woning. Het mooie aan smart home producten is dat je ze ook vaak kunt programmeren. Bijvoorbeeld dat de slimme verlichting aan gaat als een slimme sensor beweging detecteert in de tuin. Of dat verlichting op een door jou bepaald tijdstip aangaat. Aanwezigheidssimulatie’ noemen antidiefstalexperts dat met een duur woord. Zo is jouw slimme huis nog slimmer én veiliger!

Krachtig internet voor smart home beveiliging

Smart home producten staan altijd voor je klaar. Ook als je niet thuis bent, want zelfs dan kun je ze vaak via een app op je telefoon bedienen. Het enige dat ze nodig hebben is krachtig internet. Daarom legt KPN NetwerkNL in heel Nederland glasvezelinternet aan en zijn we druk bezig met het verbeteren van VDSL-netwerken.

Met zowel glasvezel als VDSL heb jij thuis krachtig internet voor het beveiligen van je smart home. Ook hiervan profiteren? Doe de postcodecheck en sluit vervolgens een abonnement af bij een van de providers die op jouw adres abonnementen aanbiedt. Dan kan ook jij aan de slag met smart home beveiliging. Succes!

smart-home beveiliging