Tips & tricks

In 1 minuut weten of je glasvezel hebt met de postcodecheck

Wil je weten of je glasvezel hebt? Of ga je een abonnement bij een provider afsluiten? Dan kom je er niet omheen: de postcodecheck. Dé manier om te zien via welk netwerk jij internet. De postcodecheck van KPN NetwerkNL heeft veel verschillende uitkomsten. Wil je weten wat ze precies betekenen? Ontdek het op deze pagina.

Wat is de postcodecheck en wat doet het?

De postcodecheck zoekt in een paar seconden uit welk type internet je thuis hebt en of er werkzaamheden staan gepland op jouw adres. KPN NetwerkNL is namelijk continu bezig bestaande netwerken te verbeteren en nieuwe netwerken aan te leggen.

Bij KPN NetwerkNL is de postcodecheck ook de manier om te checken of je woning op de planning staat om aangesloten te worden op glasvezel. De postcodecheck is dus ook een glasvezelcheck.

Welke types vast internet zijn er?

Met de postcodecheck weet je welk type internet jij hebt. In Nederland zijn er verschillende soorten vast internet:

slim_huis

KPN NetwerkNL beheert en vernieuwt koper- en VDSL-netwerken en legt nieuwe glasvezelnetwerken aan. We werken dag en nacht aan het verbeteren en vernieuwen van het netwerk, waardoor de postcodecheck veel verschillende uitkomsten heeft.

Welke uitkomsten heeft de postcodecheck?

Iedereen met een Nederlands adres kan de postcodecheck van KPN NetwerkNL doen. Het gaat dus om miljoenen verschillende adressen. Hierdoor zijn er heel wat uitkomsten mogelijk. Hieronder staan de meest voorkomende uitkomsten van de postcodecheck, mét uitleg van wat het precies betekent.  

 • Nog geen werkzaamheden gepland
  Je woning is aangesloten op het VDSL- of kopernetwerk van KPN NetwerkNL. Dat is in veel gevallen genoeg voor de mogelijkheden van vandaag, maar wellicht niet voor die van morgen. Daarom werken we door heel Nederland aan het netwerk. Een hele klus. Momenteel staan er op jouw adres nog geen werkzaamheden gepland om het netwerk te verbeteren. Dit kan echter zomaar veranderen en daarom houden we je graag op de hoogte als we bij jou in de buurt komen. De komende jaren willen we namelijk 1 miljoen huishoudens aansluiten op glasvezel. Het kan dus zo zijn dat jouw woning binnenkort wél op de woning komt. Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief hoor jij dat als eerste.
 • Wij werken aan het netwerk
  Deze melding betekent dat we glasvezel aanleggen tot aan de straatkast in jouw wijk. Je woning is daarmee aangesloten op het VDSL- of kopernetwerk van KPN NetwerkNL en heeft glasvezel tot in de wijk. Op dit moment zijn we bezig dit netwerk op jouw adres te verbeteren. Binnenkort is jouw VDSL- of koperverbinding dus extra krachtig. Zo heb je sneller internet dat ook nog eens stabieler is. We informeren je hierover zodra we nieuws hebben.
 • Goed nieuws, een vernieuwd netwerk
  Je woning is aangesloten op het VDSL- of kopernetwerk van KPN NetwerkNL! Met een goed netwerk heb je al glasvezel tot in de wijk. Alleen het laatste stuk, van de wijkkast tot in de straat, is nog van koper. Misschien vervangen we deze in de toekomst ook wel voor glasvezel! Schrijf je daarom in voor de nieuwsbrief voor glasvezelupdates voor jouw adres. Je weet dan als eerste wanneer het netwerk in jouw buurt volledig van glasvezel wordt.
 • Uw woning krijgt glasvezel
  Je woning staat namelijk op de planning om te worden aangesloten op glasvezel. Je ontvangt van ons per post meer informatie. Ook gaan we in je buurt informatieavonden organiseren waar je alles te weten komt over de werkzaamheden en de voordelen van glasvezel. Ook kun je hier vragen stellen.

Goed om alvast te weten: we sluiten je woning gratis en vrijblijvend aan op het glasvezelnetwerk. Dit betekent dat je niets voor de aansluiting betaalt en dat je zelf bepaalt of je een abonnement afsluit voor glasvezeldiensten. Het enige dat je moet doen is toestemming geven  zodat we je huis mogen aansluiten op het glasvezelnetwerk. Hier ontvang je snel meer informatie over.

Je woning heeft glasvezel

Goed nieuws! Je woning is aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL en heeft zijn eigen glasvezelaansluiting. Dit betekent dat je het krachtigste internet hebt. Op jouw adres zijn de hoogste snelheden mogelijk en heb je het betrouwbaarste internet. Het enige dat je nu nog nodig hebt? Een abonnement van een van de providers op ons netwerk.

Hoe doe je de postcodecheck?

Het doen van de postcodecheck is heel simpel. Je gaat naar kpnnetwerk.nl en voert daar je postcode en huisnummer in. Vervolgens klik je op ‘Check’. Wij zoeken dan meteen uit welk netwerk je hebt, welke providers er op jouw adres actief zijn en welke snelheid er leverbaar is. Binnen 1 minuut krijg je de uitslag.

waarom postcodecheck