KPN NetwerkNL start werkzaamheden om in 6 gebieden kopernetwerk uit te zetten
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

KPN NetwerkNL start werkzaamheden om in 6 gebieden kopernetwerk uit te zetten

Om ervoor te zorgen dat iedereen kan blijven genieten van alle nieuwe mogelijkheden, werkt KPN NetwerkNL voortdurend aan de digitale snelweg van Nederland. Deze digitale snelweg bestaat voor het grootste gedeelte uit glasvezel. In twee gebieden, Zwolle Stadshagen en Eersel Centrum, is KPN NetwerkNL deze week gestart met werkzaamheden om het kopernetwerk in de toekomst uit te kunnen zetten.

Zwolle Stadshagen en Eersel Centrum zijn de eerste van de 6 geselecteerde gebieden in Nederland. In de andere 4 gebieden (Amsterdam IJburg, Bergeijk, Bennekom en Eibergen) starten de werkzaamheden later dit jaar. In deze gebieden worden klanten die nu nog gebruikmaken van het kopernetwerk, geholpen om over te stappen naar het snelle en betrouwbare glasvezelnetwerk.

In deze gebieden wordt het kopernetwerk uitgezet wanneer alle bewoners in de betreffende gebieden zijn aangesloten op glasvezel en de diensten door de providers zijn overgezet. Dit gebeurt op uiterlijk 1 april 2020.

Iedereen op het best mogelijke netwerk

In het grootste deel van deze gebieden heeft KPN NetwerkNL, eerder onder de naam Reggefiber, al zoveel mogelijk adressen aangesloten op glasvezel. De meeste woningen en bedrijven hebben dus al een glasvezelaansluitpunt. In sommige gevallen moet de aansluiting alleen nog geactiveerd worden door de provider. Deze bewoners van deze woningen worden benaderd door hun provider en hoeven zelf geen actie te ondernemen. Woningen en bedrijven waar nog geen glasvezel aanwezig is, worden in de komende maanden aangesloten op glasvezel. Hiervoor vinden werkzaamheden plaats. De aard van de werkzaamheden verschilt per adres. Het enige dat bewoners hoeven te doen, is toestemming geven voor de glasvezelaansluiting. Dit kan online via kpnnetwerk.nl/toestemming of via de glasvezelvoorbereider van KPN NetwerkNL. Via de postcodecheck controleert u of er op uw adres al glasvezel beschikbaar is.

Gerelateerde artikelen