KPN NetwerkNL plant aanleg glasvezel in Gouda
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

KPN NetwerkNL plant aanleg glasvezel in Gouda

KPN NetwerkNL heeft op 12 maart bekend gemaakt dat er plannen zijn om glasvezel (FttH) aan te leggen in Gouda. De uitrol in Gouda is onderdeel van de plannen van KPN om de komende drie jaar circa een miljoen huishoudens in Nederland van glasvezel te voorzien.

Binnen de komende drie jaar zullen ruim 30.000 woningen in Gouda worden verglaasd. De afspraken tussen KPN NetwerkNL en de gemeente Gouda zijn nagenoeg afgerond. In welke wijken en wanneer er glasvezel zal worden aangelegd, wordt op termijn bekendgemaakt aan de bewoners in Gouda.

In de loop van het jaar verwacht KPN NetwerkNL per week gemiddeld 6.500 huishoudens verspreid over heel Nederland op glasvezel aan te sluiten. Daarmee heeft in 2021 in totaal ruim 40 procent van de Nederlandse huishoudens toegang tot het netwerk van de toekomst.

Hogere eisen

Annemiek Barendrecht, Directeur netwerkcommunicatie bij KPN NetwerkNL: “We zijn erg blij dat gemeente Gouda positief staat tegenover de aanleg van glasvezel, aangezien we merken dat klanten steeds hogere eisen stellen aan hun vaste internetverbinding. Doordat we huishoudens aansluiten op glasvezel, het netwerk van nu én de toekomst, kunnen we onze klanten toegang geven tot een razendsnelle gigabit-verbinding. Bovendien is deze verbinding ook nog betrouwbaar en snel als de hele buurt online is.”

Open netwerk

KPN NetwerkNL is verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer van het vaste netwerk van KPN. Aangezien het een open netwerk is, kunnen naast KPN ook andere providers hierover diensten aanbieden. De aanleg vindt verspreid plaats over heel Nederland. Alle bewoners worden van tevoren geïnformeerd als de werkzaamheden in hun buurt starten.

Meer informatie

Bewoners kunnen zich inschrijven voor glasvezelupdates van KPN NetwerkNL om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.

Aanleg glasvezel

Gerelateerde artikelen