KPN maakt plannen glasvezelaanleg gemeente Zeist bekend
Direct naar hoofdinhoud
Nieuws

KPN maakt plannen glasvezelaanleg gemeente Zeist bekend

KPN heeft de intentie om de kernen van Zeist, Den Dolder, Austerlitz, Huis ter Heide en Bosch en Duin aan te sluiten op glasvezel. Circa 30.000 huishoudens worden voorzien van een modern en toekomst vast glasvezelnetwerk. KPN en de gemeente Zeist zijn op dit moment in gesprek over de laatste punten van de samenwerkingsovereenkomst. Als de samenwerking tijdig rond komt, starten de aanlegwerkzaamheden nog in 2020.

KPN legt het glasvezelnetwerk stad voor stad, dorp voor dorp aan en is op dit moment met ruim tweederde van de Nederlandse gemeenten in gesprek over de uitrol van glasvezel. Willem Offerhaus, Directeur Executive relations en special projects van KPN: “Onze plannen behelsen de kernen van Zeist, Den Dolder, Austerlitz, Huis ter Heide en Bosch en Duin. In de gemeente is er nog een andere partij actief. Wij staan open voor samenwerking, daar waar de wederzijdse aanpak en planning het toestaan. Wanneer dit niet mogelijk blijkt te zijn, blijven onze plannen om de Slotstad en kleine kernen te voorzien van het glasvezelnetwerk staan.”

Voordelen van glasvezel

Glasvezel levert de beste kwaliteit netwerk. Het is de meest stabiele technologie, omdat het gebruikmaakt van lichtsignalen in plaats van stroomsignalen. Daardoor verliest het signaal onderweg minder tot geen snelheid. De komende jaren blijft de datagroei enorm toenemen, niet alleen door steeds intensiever gebruik van internet en toenemend aantal apparaten, maar ook vanwege gaming, virtual reality en artificial intelligence. Deze ontwikkelingen worden met glasvezel waarheid. Met de allerbeste verbinding bouwt KPN aan het netwerk van Nederland.

Eén miljoen

KPN sluit in heel Nederland tot eind 2021 ongeveer één miljoen huishoudens op glasvezel aan, bovenop de ruim twee miljoen die het al heeft aangesloten. Uiteindelijk zal KPN overal zijn kopernetwerk vervangen door glasvezel. Met twee derde van alle gemeenten is KPN in gesprek over de aanleg van glasvezel en het is op dit moment in ruim 70 gebieden bezig met de aanleg. Als het glasvezelnetwerk er eenmaal ligt, staat het open voor de diensten van diverse providers.

KPNNetwerkNL

KPN NetwerkNL houdt zich binnen KPN speciaal bezig met de aanleg van glasvezel. Tot 2022 voorziet KPN één miljoen huishoudens van een glasvezelnetwerk, bovenop de 2,4 miljoen huishoudens die al zijn aangelegd. KPN is op dit op moment in ruim 70 gebieden in Nederland actief met de uitrol van een glasvezelnetwerk. Als het netwerk is aangelegd kan de consument zelf kiezen voor welke aanbieder van telecomdiensten hij kiest.

Aanlegwerkzaamheden glasvezel

Gerelateerde artikelen