Nieuws

Een grond vol nieuwe mogelijkheden met glasvezel en VDSL

Dankzij glasvezel zit steeds meer Nederlandse grond vol nieuwe mogelijkheden. De hoofdwegen van de Nederlandse internetsnelweg zijn al van glasvezel en dankzij een snelle VDSL- of glasvezelverbinding heb je thuis snel internet. Welke nieuwe mogelijkheden zitten bij jou in de grond?

Waarom krijgt de grond nieuwe mogelijkheden?

Met z’n allen internetten ‘we’ in Nederland meer én vaker. Dankzij je computer, smartphone en smart home-producten krijgen onze huizen steeds meer slimme mogelijkheden en daar maken we dankbaar gebruik van. Mede hierdoor neemt het datagebruik per Nederlands huishouden jaarlijks met 30 procent toe. Een huis met nieuwe mogelijkheden heeft ook grond met nieuwe mogelijkheden nodig. Met andere woorden: een internetverbinding die met je meegroeit. Daarom investeert KPN NetwerkNL in de grond onder jouw huis. Die voorzien wij van een rechtstreekse verbinding op ons moderne glasvezelnetwerk of van een VDSL-verbinding die met de nieuwste technieken de komende jaren ook de nieuwe mogelijkheden aankan. Zo geniet jij vandaag, morgen én in de toekomst van de nieuwe mogelijkheden bij jou in huis.< />

De nieuwe mogelijkheden van nu met glasvezel en VDSL

Dankzij sneller internet hebben we al heel wat helpende handjes thuis en kun je online veel verschillende dingen doen. Wie weet komen de volgende je al bekend voor!

Thuiswerken

Dankzij glasvezel of een geoptimaliseerde VDSL-verbinding is het voor veel mensen gesneden koek om af en toe thuis te werken. Bij steeds meer werkgevers kun je op afstand inloggen op de lokale server om je werk te doen en een snelle verbinding thuis zorgt dat dit lekker vloeiend gaat. Hierdoor is het niet meer altijd noodzakelijk om op kantoor je werk te doen. Handig, dat scheelt weer een werkdag in de file staan! Fijn voor jou én je draagt een klein steentje bij aan het oplossen van het fileprobleem. Om goed thuis te werken is een hoge uploadsnelheid wel zo fijn. Bijvoorbeeld om makkelijk bestanden te delen of om in hoge beeldkwaliteit te videobellen met collega’s. Gelukkig ligt de snelheid van VDSL steeds hoger en is bij glasvezel de uploadsnelheid zelfs altijd even snel als de downloadsnelheid.

Een stabiele verbinding voor al je apparaten

Omdat KPN NetwerkNL volop in glasvezel en VDSL investeert, wordt de internetverbinding bij je thuis steeds stabieler. Nu denk je misschien: waarom zorgt dit voor nieuwe mogelijkheden? Smart home-producten, zoals een slimme thermostaat, beveiligingscamera of koelkast, hebben een betrouwbare verbinding nodig om goed te werken. Een verbinding die niet af en toe wegvalt. KPN NetwerkNL investeert daarom veel in het extra stabiel maken van de verbinding. Zo zijn kabels steeds beter beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals hitte, kou en erosie. Het resultaat? Een extra stabiele internetverbinding bij jou thuis.

De hoogste snelheid

Bij je thuis zijn steeds meer apparaten online en daarom heb je een snellere internetverbinding nodig. Het toverwoord daarvoor? Bandbreedte! Het internet is als een snelweg met rijstroken. Zijn deze vol, omdat al je online apparaten thuis druk aan het werk zijn? Dan kan de verbinding haperen. Dit merk je bijvoorbeeld als de serie die je streamt moet bufferen. In dat geval heb je meer rijstroken nodig. Met glasvezel of een snelle VDSL-verbinding haal je die in huis.

nieuwe mogelijkheden van glasvezel

De nieuwe mogelijkheden van morgen

Je online-huishouden groeit door. Net als je internetverbinding. Daarom is het interessant een blik te werpen op de toekomst: welke mogelijkheden staan ons te wachten? En welke verbinding past daar het beste bij?

Optimale spraakgestuurde apparaten

Praten tegen onze slimme apparaten, we doen het steeds vaker. Twee op de vijf volwassenen doet dit al één keer per dag en onderzoeksbureau ComScore verwacht dat in 2020 de helft van alle zoekopdrachten gesproken zijn.

Wat we nu zoal vragen? Bijvoorbeeld wat het weer wordt of om je lievelingsnummer op te zetten. Apparaten begrijpen ons steeds beter en dat komt omdat fabrikanten veel investeren in ‘machine learning’. Hierdoor snappen apparaten steeds beter wat we bedoelen als we tegen ze praten en leren ze na verloop van tijd meer over onze wensen en behoeftes. In het huis van de toekomst wordt praten tegen apparaten daardoor heel gewoon, maar het dataverbruik neemt hierdoor per apparaat ook toe. En daar is een snelle, betrouwbare internetverbinding voor nodig.

Een online huishouden dankzij glasvezel en VDSL

Er is een allesomvattende term voor slimme, willekeurige (meestal huishoudelijke) apparaten die internet hebben: internet of things, dat een sleutelrol speelt in de toekomst van wonen. Er komt meer en meer domotica in huis en daardoor worden huizen met de jaren steeds slimmer. Straks weet de slimme wasmachine bijvoorbeeld wanneer de stookkosten het laagst zijn, zodat ‘ie precies weet wanneer de was het beste kan draaien. Zo zijn er nog genoeg voorbeelden van de toekomst van ‘smart’ wonen. Een toekomst waarin snel en betrouwbaar internet, inderdaad, een cruciale rol speelt.

Een volledig draadloos huis met glasvezel en VDSL

KPN Netwerk NL is druk bezig Nederlandse steden, dorpen, wijken en straten aan te sluiten op glasvezel. Dit doen we tot aan de straatkast en ook steeds vaker ook zelfs tot in de woning. Hierdoor zijn kabels in de toekomst in huis steeds vaker overbodig.

Vandaag de dag werken veel apparaten dankzij wifi al draadloos. Toch gebruiken we nog altijd heel wat kabels. Tussen de monitor en je computer, het tv-kastje en de televisie en de spelletjescomputer en de tv op de slaapkamer van je zoon. Als het aan fabrikanten ligt, verdwijnen deze kabels. Daarom werken ze aan manieren om data op een snelle, superstabiele manier op korte afstand over te dragen. De benodigde ingrediënten? Een stabiele wifi-verbinding én internet met zeer veel bandbreedte. Een goed netwerk speelt daarin een centrale rol. In testomgevingen worden er al snelheden behaald van meer dan een gigabit per seconde en de daadwerkelijke topsnelheid van glasvezel is zelfs nog niet bekend. De nieuwe mogelijkheden zijn ongekend.

Ook nieuwe mogelijkheden bij jou in de grond?

Zowel de apparaten en technieken van vandaag als morgen hebben veel moois te bieden. Wil je ook nieuwe mogelijkheden in huis halen? Doe dan de postcodecheck om te kijken wat voor snelheden er op jouw adres mogelijk zijn. Ook weet je dan meteen of je glasvezel of VDSL kunt gebruiken. Slim: meld je tegelijkertijd aan voor de nieuwsbrief van KPN NetwerkNL, dan weet je het als eerste als er glasvezel bij jou in de wijk wordt aangelegd of als er een VDSL-upgrade plaatsvindt.