Diemen tekent samenwerkingsovereenkomst met KPN NetwerkNL
Direct naar hoofdinhoud
Lokaal nieuws

Diemen tekent samenwerkingsovereenkomst met KPN NetwerkNL

Gemeente Diemen en KPN NetwerkNL hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in Diemen. Vanaf 6 mei starten de werkzaamheden in Diemen Noord.

Gemeente blij met aanleg glasvezel

Wethouder Jorrit Nuijens: “Ik ben blij dat we met de komst van het glasvezelnetwerk tegemoet kunnen komen aan een behoefte van onze inwoners. Vooral in Diemen Centrum en Diemen Zuid, waar op sommige plekken de internetsnelheid erg traag is, kunnen bewoners gaan profiteren van het nieuwe, snelle en betrouwbare netwerk. Met dit nieuwe netwerk zijn we tevens voorbereid op de uitrol van 5G in de toekomst”.

KPN NetwerkNL legt het glasvezelnetwerk straat voor straat aan in onderstaand aansluitgebied in Diemen Noord en sluit de woningen kosteloos aan. Na Diemen Noord volgen Diemen Centrum en Diemen Zuid. Inwoners van deze wijken worden door KPN NetwerkNL geïnformeerd. Het netwerk wordt aangelegd tot in de woning, waarna bewoners vrij zijn om wel of geen abonnement te nemen bij een provider van hun eigen keuze. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot en met januari 2020.

diemen kanaaldijk

Meer informatie

Inwoners kunnen met alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel terecht in het glasvezelinformatiepunt van KPN NetwerkNL in winkelcentrum Gruttoplein. Dit kan vanaf vrijdag 10 mei iedere vrijdag tussen 12.00 en 19.00 uur. Inwoners van Diemen kunnen de postcodecheck doen en zich inschrijven voor glasvezelupdates om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.

de geul voor glasvezel

Gerelateerde artikelen