Lifestyle

Betaalbaar en supersnel: alles over de Chromebook!

Zoek je een supersnelle laptop? Voor je het weet betaal je dan de hoofdprijs. Begrijpelijk als je dáár niet op zit te wachten. Wat dacht je in dat geval van een Chromebook? Chromebooks zijn niet alleen relatief goedkoop, ze zijn ook nog eens razendsnel. En… perfect om in de cloud te werken. Ideaal in combinatie met het snelle, betrouwbare netwerk van KPN NetwerkNL. Zo ben jij altijd snel online en nooit meer je bestanden kwijt!

Next-level laptop: wat is een Chromebook laptop?

Op het eerste gezicht lijkt een Chromebook op een gewone laptop. Hij heeft een groot scherm, een toetsenbord en is inklapbaar. Onder de ‘motorkap’ steekt ‘ie echter heel anders in elkaar. Hij is namelijk gemaakt om in de cloud te werken en heeft hiervoor een speciaal besturingssysteem. Geen Windows of OSX, maar het veel lichtere - en dus sneller en zuinigere - ChromeOS. Met iets minder krachtige (lees: goedkopere) hardware, heb je zo alsnog een supersnelle laptop.

Wat is ChromeOS?

ChromeOS is een besturingssysteem waarbij je al je werkzaamheden online uitvoert en deze opslaat in de cloud. Zware programma’s die veel vergen van je hardware? Dat is verleden tijd met een Chromebook. Web-apps it is! Lichte programma’s die je via internet gebruikt en daardoor supersnel in gebruik zijn. Zeker met supersnel glasvezel of VDSL.

Geniet jij straks ook van deze voordelen van een Chromebook?

Dankzij hun unieke insteek hebben Chromebooks een aantal voordelen. Wij zetten ze op een rij!

Veel voordelen voor weinig geld
Ten opzichte van laptops zijn Chromebooks bijzonder goedkoop. Voor minder dan 300 euro heb je er al een. Een groot verschil met laptops, die al snel minimaal het dubbele kosten. Voor weinig geld heb je daarmee een volwaardig apparaat. Een computer om supersnel te browsen, streamen en om mee thuis te werken.

Supersnel in gebruik: in een paar seconden ready to go
Chromebooks hebben ChromeOS, een licht besturingssysteem dat weinig van de hardware vraagt en daardoor razendsnel werkt. Jouw voordeel? In een paar seconden is de laptop opgestart en ready to go. Ook daarna werken Chromebooks in de hoogste versnelling. Je browser start in no-time op en ook andere apps werken snel en zonder te haperen. Hiermee haal jij het apparaat in huis waarmee je alles uit de hoge snelheid van het glasvezel- of VDSL-netwerk haalt.

Goede accuduur
Omdat Chromebooks zo ‘licht’ in gebruik zijn, hebben ze een prima accuduur. De meeste varianten gaan met gemak negen uur mee. Je kunt ze dus probleemloos lange tijd gebruiken zonder vast te zitten aan een kabel.

Nooit meer je bestanden kwijtraken
Met een Chromebook werk je automatisch in de cloud. Geen probleem als jij thuis snel en betrouwbaar internet via het netwerk van KPN NetwerkNL hebt. Het voordeel daarvan? Je bestanden zijn ook automatisch opgeslagen in de cloud. Zo heb je direct een back-up! Geen paniek meer als de computer onverhoopt toch vastloopt (kleine kans met een Chromebook) of ‘crasht’. O ja, met een Chromebook krijg je ook nog eens standaard 100 GB aan cloudopslag cadeau.

Laptop en tablet in 1
Wist je dat je de meeste Chromebooks ook als tablet kunt gebruiken? Vaak hebben ze een touchscreen en bij de meeste kun je het scherm helemaal omklappen. Hierdoor is de Chromebook net een (ietwat dikke) tablet en ideaal voor on the go.

chromebook glasvezel

Wat kan een Chromebook niet?

Aan voordelen geen gebrek met een Chromebook. Hoe zit het met de nadelen? Die zijn er natuurlijk ook. Zo hebben de meeste Chromebooks niet veel opslaggeheugen, waardoor bestanden lokaal opslaan vaak niet mogelijk is. Hierdoor werkt een Chromebook alleen optimaal als ‘ie verbonden is met internet. Ander nadeel? Foto’s bewerken, video’s monteren en games spelen is niet aan de Chromebook besteed. Maar misschien verandert dat wel zodra het streamen van games definitief doorbreekt! Dan heb je aan een stabiele, snelle glasvezel- of VDSL-internetverbinding genoeg.

Voor wie is een Chromebook ideaal?

De Chromebook is perfect als jij een betaalbaar apparaat zoekt waarop je supersnel je werk kunt doen. Bijvoorbeeld als je op afstand werkt, ZPP’er bent of als je een eigen zaak hebt. Ook voor je studie is een Chromebook ideaal. Je kunt er mee typen, presentaties op maken, spreadsheets opstellen: noem maar op.

Chromebook kopen? Hier kun je op letten!

Chromebooks zijn er in alle soorten, maten en prijzen. De meeste voordelen hebben ze gemeen, maar los van elkaar zijn er genoeg dingen om op te letten. Hoe ontdek je wat voor jou de ideale Chromebook is? Hier kun je op letten tijdens het kopen:

  • Beeldformaat: moet jouw Chromebook zo klein mogelijk zijn, of mag ‘ie ook wat groter zijn?
  • Schermresolutie: wil je in topkwaliteit streamen of vind je een iets lagere resolutie niet zo’n probleem?
  • Opslaggeheugen: je hebt vaak keuze tussen 32 of 64 GB. Meer is beter als je ook lokaal bestanden wilt opslaan.
  • Draaibaar scherm: handig als je jouw Chromebook ook als tablet wilt gebruiken!
  • Werkgeheugen: hoe meer je daarvan hebt, hoe sneller je tussen apps schakelt. Ideaal voor de multitaskers onder ons!
  • Processor: het brein van je Chromebook. In principe geldt: hoe hoger de kloksnelheid, hoe sneller het apparaat.

Met een Chromebook ben jij klaar voor vandaag én morgen. Nu nog een thuisverbinding die een gouden match vormt met je nieuwe apparaat. Doe de postcodecheck om te kijken welk netwerk er op jouw adres leverbaar is. Dan haal jij straks ook alles uit zowel je Chromebook als je verbinding!

chromebook

Gerelateerd nieuws