Netwerkovernames

Werkmannen aan het graven

Netwerkovernames

We moderniseren in hoog tempo zijn bestaande kopernetwerken door ze te vervangen door glasvezel. Over drie jaar heeft meer dan de helft van Nederland glasvezel van KPN in de meterkast, in 2025 is dat circa 65%. Ook daarna gaan we door met de vernieuwing van zijn netwerk, zodat op termijn meer dan 80% van Nederland via het netwerk van KPN de beschikking heeft over een snelle en toekomstvaste internetverbinding. We werken hiervoor zoveel mogelijk samen met andere partijen. Zo ook met partijen zoals GiessenlandenNet, Sterk Midden Drenthe en Digitale Stad. Het toevoegen van de netwerken Giessenlanden, Midden Drenthe, Westerveld, Lingewaard en Berg en Dal aan dat van ons bestaande glasvezelnetwerk is een logische stap op die samenwerking.

Glasvezel, het netwerk van de toekomst

Naast dat glasvezel de meest toekomstbestendige keuze is, biedt het ook een enorm betrouwbare verbinding. Bovendien biedt het nu al de capaciteit die Nederland in de toekomst nodig heeft. Zo bent u klaar voor alle mogelijkheden van later. De komende jaren blijft namelijk de datagroei enorm toenemen, niet alleen door steeds intensiever gebruik van internet en toenemend aantal apparaten, maar ook vanwege gaming, virtual reality en artificial intelligence, en vanwege toepassingen in de zorg en op school.

Keuzevrijheid in providers

Het netwerk dat we aanleggen is open. Dat wil zeggen dat tientallen providers dit netwerk gebruiken om diensten aan te bieden. Zo hebt u, ook later, de vrijheid om te kiezen voor een provider die het beste bij u past.

Voor netwerkovernames gelden andere voorwaarden. Klik op onderstaande knop om deze te downloaden.

Algemene voorwaarden Netwerkovernames

Gerelateerde vragen
  • Door wie wordt de vastrechtvergoeding ge├»ncasseerd?
  • Kan ik van provider wisselen?
  • Waarom en hoelang betaal ik een vastrechtvergoeding?
  • Waarom neemt KPN Netwerk een glasvezelnetwerk over?
  • Wat is een vastrechtvergoeding?
  • Wordt mijn koperlijn nu automatisch omgezet naar glasvezel?