Wij werken aan het netwerk van Nederland

Op deze kaart kun je zien waar we in Nederland overal glasvezel aan het aanleggen zijn

De ambitie: 1 miljoen extra huishoudens op glasvezel

  • Ons netwerk verbindt Nederland al ruim 100 jaar
  • 2,5 miljoen huishoudens aangesloten op glasvezel
  • Op dit moment werken we in meer dan 70 gebieden
Welke netwerklaag wil je zien op de kaart?
*Ons kopernetwerk verbindt bijna heel Nederland. Deze weergave kan afwijken.
Ophalen kaartinfo...

Over deze netwerkkaart

Deze kaart toont het netwerk van KPN. Je ziet er zowel gebieden die al glasvezel hebben (groen), als gebieden waar we nog aan het werk zijn (blauw). Ook kun je het kopernetwerk zien. We laten zo goed mogelijk zien waar ons netwerk ligt, maar de kaart kan hier en daar iets afwijken. Precies weten welk netwerk jij hebt? Check dan de status op jouw adres.

Al meer dan 100 jaar verbonden

Nederland is al meer dan een eeuw verbonden via het netwerk. En dat netwerk is in de loop der tijd flink verbeterd. Dat moet ook wel, want we gebruiken het vandaag heel anders dan 100 jaar geleden. We internetten steeds meer en vaker in Nederland. Daarom bestaat de basis van ons netwerk volledig uit glasvezel. Ook als je thuis een koperaansluiting hebt. Alleen het gedeelte van de wijkcentrale tot aan je woning is dan nog van koper. En dat koper is vaak van hoge kwaliteit, omdat we moderne technieken gebruiken zoals vectoring en pair-bonding.

Een eigen glasvezelaansluiting

In steeds meer straten in Nederland zijn we aan het werk. Tijdens de werkzaamheden vervangen we de bestaande koperaansluiting door een glasvezelaansluiting. Deze huizen en bedrijven zijn dan volledig aangesloten op glasvezel. Helemaal van het hart van het netwerk, tot in huis. Al 2,5 miljoen huizen hebben een glasvezelaansluiting, en de komende jaren komen daar nog eens een miljoen huizen en bedrijven bij. Staat jouw straat ook op de planning voor glasvezel? Check het op de kaart of via mijn status!