• We sluiten je kosteloos aan
  • Snel, stabiel internet met glasvezel
  • Al ruim 3 miljoen adressen aangesloten

Glasvezel. Voor Rotterdam.Door KPN.


Check mijn status

Door jouw postcode en huisnummer in te vullen kunnen wij je direct vertellen wat de status is van jouw adres.
glasvezel rotterdam

Glasvezel is de toekomst

Wij hebben de ambitie om in Nederland tot eind 2021 ongeveer één miljoen extra huishoudens op het glasvezelnetwerk aan te sluiten. Dat is bovenop de circa 2,5 miljoen die we al hebben aangesloten. Om precies te zijn is het een upgrade van ons netwerk. Hierdoor kunnen we het kopernetwerk, na meer dan 100 jaar trouwe dienst, op den duur uitzetten.

We zijn met veel gemeenten in gesprek en in ruim 70 gebieden actief in Nederland met de uitrol van glasvezel. Bekijk op onze netwerkkaart waar al glasvezel ligt en waar we nu aan het werk zijn.

glasvezel uitrol amsterdam
glasvezel voor rotterdam door kpn

Waarom glasvezel in Rotterdam?

De waarde van een digitale samenleving ondervinden we allemaal sinds maart dit jaar meer dan ooit. Digitaal samenwerken en onderwijs werd ineens heel normaal. Het is zelfs voor velen een vereiste geworden. Rotterdam heeft dan ook de ambitie uitgesproken om in 2025 de digitale voorbeeldstad van Nederland te zijn. Het glasvezelnetwerk van KPN is daarvoor hét fundament.

Glasvezel komt naar Rotterdam

We leggen het netwerk wijk voor wijk, straat voor straat aan, om vervolgens bewoners en bedrijven in Rotterdam aan te sluiten. Na de zomer starten we met de gebieden Centrum-Oost en Delfshaven. Als we glasvezel komen aanleggen ontvangen bewoners en bedrijven hierover vanzelf bericht. We vragen om de deur voor ons te openen en “ja” te zeggen tegen glasvezel.

Benieuwd naar de voordelen van glasvezel?

Bekijk ze hier
glasvezelkaart rotterdam
Veelgestelde vragen
  • Waarom komt er een nieuw netwerk?
  • Waarom zou ik voor glasvezel kiezen?
  • Wat kan ik met glasvezel?
  • Hoe lang duurt het voordat mijn wijk is aangesloten op het glasvezelnetwerk?
  • Is de glasvezelaansluiting kosteloos?