Zo gaan we om met het coronavirus | KPN Netwerk
Direct naar hoofdinhoud
  • We sluiten je kosteloos aan
  • Snel, stabiel internet met glasvezel
  • Al ruim 3 miljoen adressen aangesloten

Het coronavirus en onzemaatregelen

Werkmannen aan het graven

Zo gaat KPN Netwerk om met het coronavirus

Op dit moment is KPN Netwerk in meer dan 80 gebieden aan het werk om glasvezel aan te leggen. Tijdens deze werkzaamheden staat de gezondheid van de bewoners en medewerkers natuurlijk voorop. Daarom neemt KPN Netwerk in verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus een aantal maatregelen. Want onze werkzaamheden gaan door, ook tijdens de lockdown waarin we ons in Nederland momenteel bevinden.

Read this in English

Onze werkzaamheden gaan door

Het netwerk behoort tot de belangrijkste infrastructuur van Nederland. De telecomsector is door de overheid dan ook aangemerkt als vitale sector. Juist nu we allemaal zoveel mogelijk thuis werken, kinderen thuis onderwijs krijgen en we videobellen met familie, bewijst het netwerk zijn kracht. Onderhoud en verbetering van het netwerk zijn dan ook van cruciaal belang. De werkzaamheden die we uitvoeren zorgen ervoor dat Nederland verbonden is en blijft. We gaan hier vooralsnog dan ook mee door. We treffen daarbij wel verscherpte maatregelen voor de veiligheid en gezondheid van bewoners en medewerkers. We houden je via onze netwerkupdates op de hoogte over jouw situatie. Schrijf je in als je dit nog niet hebt gedaan.
Blijf op de hoogte
de glasvezelwerker legt een kabel in de geul

Zo werkt de bouw- en technieksector verder

De overheid en de bouw- en technieksector hebben het protocol ‘Samen veilig Doorwerken’ opgesteld. Ook de aanleg van glasvezel valt hieronder. Het protocol volgt de richtlijnen van het RIVM en legt uit hoe werkzaamheden binnens- en buitenshuis veilig door kunnen gaan. De inhoud en uitleg van het protocol zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid. 

Werkzaamheden in huis

Bij de werkzaamheden in en rond de woning nemen onze medewerkers een aantal strikte maatregelen in acht. Deze maatregelen zorgen ervoor dat het risico op besmetting dusdanig minimaal is, dat we op dit moment geen reden hebben om deze werkzaamheden uit te stellen. De maatregelen die we nemen zijn te bekijken in dit handige overzicht van de overheid. Hierin staat bijvoorbeeld dat de medewerker altijd 1,5 meter afstand houdt. Benieuwd welke maatregelen jij kunt nemen? Bekijk dan de video hiernaast.
Graafwerkzaamheden glasvezel KPN NetwerkNL

Werkzaamheden buitenshuis

Ook voor de werkzaamheden buitenshuis gelden strikte maatregelen. De Rijksoverheid heeft deze maatregelen samengevat in dit overzicht

Online glasvezel-updates in plaats van informatieavonden

KPN Netwerk heeft besloten om alle evenementen met veel bezoekers voorlopig uit te stellen. Hiervoor in de plaats organiseren we online glasvezel-updates voor de gebieden waar we momenteel aan het werk zijn. Hier vertellen we kort, in ongeveer 20 minuten, alles over onze werkzaamheden. Uiteraard is er ook ruimte voor het stellen van vragen. Hier vind je een overzicht van alle geplande glasvezel-updates en kun je ook updates terugkijken. Ben je verder benieuwd naar hoe we te werk gaan? Bekijk onze aanlegstappen.
Naar de aanlegstappen
Zo gaat glasvezelaanleg in de straat | KPN NetwerkNL
Gerelateerde vragen
  • De geplande afspraak is niet doorgegaan. Kan ik een nieuwe afspraak maken?
  • Gaat de glasvezeldag of aansluitdag in mijn wijk door nu het coronavirus in Nederland actief is?
  • Kan ik nog naar het glasvezelinformatiepunt nu het coronavirus in Nederland actief is?
  • Komt de voorbereider of monteur nog steeds bij mij langs nu het coronavirus in Nederland actief is?
  • Werken jullie nu ook nog aan het netwerk?