Bedrijventerreinen VDSL Breedband Glasvezel

De grond zit vol nieuwe mogelijkheden

Check uw adres

Door uw postcode en huisnummer in te vullen ziet u direct wat de status is van uw adres.

Over KPN NetwerkNL

KPN NetwerkNL richt zich op de aanleg en het beheer van hét netwerk van Nederland. Op dit moment verbeteren en vernieuwen we ons bestaande netwerk. Onze ambitie? Zoveel mogelijk mensen toegang bieden tot een snellere verbinding. We zorgen voor een stabiel netwerk zonder haperingen dat constant de beste kwaliteit biedt. Op ieder moment van de dag.

KPN NetwerkNL is onderdeel van KPN, maar is wél onafhankelijk. Dat betekent dat naast KPN ook veel andere providers hun diensten aanbieden op ons netwerk. U kiest zelf welke provider het beste bij u past.

graafploeg

Stap voor stap vernieuwen we het netwerk

In 3 stappen naar een sneller netwerk stap 1
1

1. Straatkast plaatsen of ombouwen

Om toegang tot het vernieuwde VDSL-netwerk (dit is de nieuwe, veel snellere variant van ADSL) mogelijk te maken, is het van belang dat we eerst de straatkast geschikt maken voor nieuwe technieken. Daarvoor moeten we de bestaande straatkast vervangen of ombouwen. Soms is het zelfs nodig dat we een extra straatkast plaatsen.

In 3 stappen naar een sneller netwerk stap 2
2

2. Kabels leggen en kast activeren

De straatkast verbinden we met glasvezelkabels aan de wijkcentrale. Daarna plaatsen we de benodigde apparatuur in de straatkast en sluiten we hem aan op het elektriciteitsnetwerk. Dat betekent dat we soms moeten graven en lassen. Natuurlijk doen we ons best om eventuele overlast te beperken. Zo zorgen we dat de straat aan het eind van de dag weer dicht is.

 

stap 3 in het aanleg stappenplan voor VDSL bedrijventerreinen
3

3. Toegang tot het nieuwe netwerk

De werkzaamheden zitten erop. Er ligt nu een nieuw netwerk op uw bedrijventerrein. Een goed moment om te checken of u ook gebruik kunt maken van alle mogelijkheden die dit stabielere en snellere netwerk biedt. Veel verschillende providers bieden diensten aan op het open netwerk van KPN NetwerkNL. U kiest zelf welke provider het beste bij u past.