Informatie voor pandeigenaar| KPN Netwerk
Direct naar hoofdinhoud

Glasvezelaanlegin jouw panden

Ben je eigenaar van een of meerdere panden in een gebied waar we glasvezel aanleggen? Dan wil je weten wat je te wachten staat. Zodat je jezelf en je bewoners kunt voorbereiden. We leggen je stap voor stap uit wat we doen.


Stap 1: we maken een gebiedsanalyse

Nadat we met een gemeente hebben afgesproken dat we glasvezel aanleggen, maken we een analyse van het gebied. Zo weten we hoe we het beste de glasvezel vanaf de straat naar gebouwen kunnen brengen.

KPN Netwerk Stap 1 glasvezelaanleg - plan maken
KPN Netwerk glasvezel hoogbouw VvE

Stap 2: we overleggen

We gaan in gesprek met de pandeigenaren in de buurt en maken een afspraak voor een analyse. We zorgen ervoor dat iedereen antwoorden krijgt op alle mogelijke vragen rondom de aansluiting van glasvezel. Daarvoor hebben we een uitgebreid informatiepakket beschikbaar. We hebben speciale pakketten voor woningbouwcorporaties en VvE's.

Stap 3: we maken een analyse

We komen langs om te kijken of we het gebouw kunnen aansluiten. En hoe we dit zo efficiënt mogelijk en met zo min mogelijk overlast voor de bewoners kunnen doen. We hebben daarvoor toegang tot het pand nodig. 
KPN Netwerk Stap 4 glasvezelaanleg - VvE of Woco van informatie voorzien
De aanleg van glasvezel bij hoogbouw

Stap 4: we leggen onze aanlegmethode vast in een installatiedocument

De uitkomst van de analyse leggen we vast in een installatiedocument. En leggen dat vervolgens voor. Is het installatiedocument akkoord? Dan ondertekenen we samen dit document. 

Stap 5: je ontvangt informatie voor je bewoners

Voordat we daadwerkelijk beginnen met het aanleggen van glasvezel, informeren we de bewoners. Zo weten zij van te voren op welk moment en op welke manier we glasvezel komen aansluiten. Jij krijgt ook een informatiepakket waarmee je jouw bewoners goed kunt informeren. 
KPN Netwerk Stap 5 glasvezelaanleg - plaatsbepaling aansluiting
de werkzaamheden in de straat

Stap 6: we gaan aan de slag

We starten met de aanleg van glasvezel.
Bekijk de aanlegstappen

Meer over de aanleg van glasvezel