Glasvezel aansluitstappen | KPN Netwerk
Direct naar hoofdinhoud

Zo sluiten we je woning aan op hetnetwerk van Nederland

Stratenmaker KPN Netwerk glasvezel straat weer bijna netjes dicht

Hieronder zie je welke werkzaamheden we uitvoeren bij de aanleg van glasvezel. De werkzaamheden kunnen per wijk verschillen, net als de planning. Gaan we jouw buurt aansluiten op glasvezel? Doe de postcodecheck voor actuele informatie en schrijf je in voor onze netwerkupdates. Zo ben je altijd op de hoogte van de werkzaamheden.

We maken een plan voor jouw buurt

Voordat we starten met het aanleggen van glasvezel, maken we een plan voor je buurt. We planden met onze aannemer het werk en maakten afspraken met de gemeente. 
Man in auto

Je geeft toestemming voor glasvezel

Om de glasvezelkabel aan te leggen, zijn er werkzaamheden nodig rondom je woning. Daarvoor geef je toestemming met jouw persoonlijke code. Onze servicemedewerkers komen bij je langs. Je kunt ons dan alles vragen over glasvezel en de werkzaamheden. 
Servicemedewerker

We gaan graven

Onze aannemer legt de glasvezelkabel aan in de straat. Daarvoor moeten we graven. We boren de kabel vanaf de straat onder de grond tot vlakbij jouw woning. Hier maken we een gat om de kabel neer te leggen. Op een later moment monteert onze aannemer de kabel onder de grond af. 

Voordat we beginnen, krijg je van ons een bericht met informatie over de werkzaamheden. Als je je hebt ingeschreven voor onze netwerkupdates, sturen we je ook een e-mail om de werkzaamheden aan te kondigen. We laten alles weer netjes achter als we klaar zijn.

 
Loopplank

Je sluit een glasvezelabonnement af

Wil je gebruikmaken van je glasvezelaansluiting? Dan heb je een glasvezelabonnement nodig. Dat sluit je af bij een provider. Wil je weten welke providers diensten leveren op ons netwerk?

Heb je een glasvezelabonnement afgesloten of maak je gebruik van ons kopernetwerk? Dan komen we langs om je aan te sluiten op het glasvezelnetwerk.

 
Oranje sprietje

Je maakt een afspraak met onze monteur

Onze monteur komt langs nadat je een glasvezelabonnement hebt afgesloten. We graven de kabel buiten op en brengen de kabel bij je woning naar binnen. Dat gebeurt op afspraak. We sturen je een brief waarin staat hoe je die afspraak maakt. Je hoeft daar nu nog niets voor te doen.
Monteur

Je kunt het netwerk gebruiken

Als de aansluiting is gemonteerd, kun je het nieuwe netwerk gebruiken. Soms moet je provider je aansluiting nog activeren. Is dat nog niet gebeurd? Neem dan contact op met je provider.
Bewoners

We waarborgen de kwaliteit van het netwerk

Zodra we klaar zijn met het aanleggen van glasvezel in jouw buurt, nemen we contact op met enkele bewoners voor een onafhankelijke kwaliteitscontrole. Deze controles worden in opdracht van KPN Netwerk uitgevoerd door onze partner FiberControl.
Hoogbouw
Veelgestelde vragen
  • Blijft mijn internet werken tijdens de werkzaamheden?
  • Hoe gaat de aanleg in mijn tuin?
  • Hoe lang duren de graafwerkzaamheden?
  • Graven jullie in mijn straat?
  • Wat is het verschil tussen KPN Netwerk en providers?