Glasvezel aansluitstappen pandeigenaar| KPN Netwerk
Direct naar hoofdinhoud

Glasvezel bijhoogbouw, samen met VvE en woningcorporatie

Monteur KPN Netwerk met bewoners op galerij hoogbouw

We leggen in heel Nederland kosteloos glasvezel aan. Van de straat die opengaat tot het glasvezelaansluitpunt dat we in jouw huis monteren. Woon je in hoogbouw, zoals een appartement? Ook dan sluiten we jouw woning aan op glasvezel. We doen dat in overleg met jouw VvE, woningcorporatie of verhuurder.

Hoogbouw binnendoor

In beeld: zo sluiten we hoogbouw aan op glasvezel

In deze video laten we je zien hoe we hoogbouw aansluiten op ons glasvezelnetwerk. Dat kan namelijk op meerdere manieren. Onder de video vind je een stap voor stap uitleg over onze aanpak bij het aansluiten van hoogbouw.

Stap 1: we maken een gebiedsanalyse

Vanaf het moment dat we met een gemeente hebben afgesproken dat we glasvezel aanleggen, maken we een analyse van het gebied. Zo weten we hoe we het beste de glasvezel vanaf de straat naar de woningen kunnen brengen.

KPN Netwerk Stap 1 glasvezelaanleg - plan maken
KPN Netwerk glasvezel hoogbouw VvE

Stap 2: we gaan in overleg met de VvE of woningcorporatie

Vervolgens gaan we in gesprek met de VvE’s, de Verenigingen van Eigenaren, en de woningcorporaties. We zorgen ervoor dat zij antwoorden krijgen op alle mogelijke vragen rondom de aansluiting van glasvezel. Daarvoor hebben we een uitgebreid informatiepakket beschikbaar.

Na een analyse ter plekke weten we of we het gebouw kunnen aansluiten en hoe we dit zo efficiënt mogelijk – en met zo min mogelijk hinder voor bewoners – kunnen doen. 

Stap 3: we leggen de aanlegmethode vast in een installatiedocument

De uitkomst van de analyse wordt vastgelegd in een installatiedocument en voorgelegd aan de VvE en de woningcorporatie. Zij ondertekenen dit document. Voordat we daadwerkelijk beginnen met het aanleggen van glasvezel, informeren we de bewoners. Zo weten zij van tevoren op welk moment en op welke manier we glasvezel komen aansluiten, en dus waar ze rekening mee kunnen houden.
KPN Netwerk glasvezel hoogbouwpand B
KPN Netwerk Stap 4 glasvezelaanleg - VvE of Woco van informatie voorzien

Stap 4: we voorzien de VvE’s en de woningcorporaties van informatie voor bewoners

We voorzien, als daar behoefte aan is,  de VvE’s en woningcorporaties van een informatiepakket waarmee ze hun bewoners goed kunnen informeren.

Stap 5: we bepalen de juiste plaats voor het aansluiten van glasvezel in de woning

Onze glasvezelvoorbereider komt bij de bewoners langs om de plek voor het glasvezelaansluitpunt te bepalen. Hiervoor moeten de bewoners zelf toestemming geven.
KPN Netwerk Stap 5 glasvezelaanleg - plaatsbepaling aansluiting
de werkzaamheden in de straat

Stap 6: aanleggen van de kabels

We starten met de werkzaamheden. Onze aannemer brengt de kabels onder de grond tot vlakbij het gebouw. Daarvoor moeten we graven.

Stap 7: we sluiten de woningen aan

De glasvezelmonteur monteert het glasvezelaansluitpunt op de afgesproken plek in de woning. De manier van aanleggen is eerder vastgelegd in het installatiedocument.
KPN Netwerk Stap 7 glasvezelaanleg - Aansluiten van de woning
Gerelateerde vragen
  • Nemen jullie contact op met mijn VvE, woningcorporatie of verhuurder?
  • Moet de VvE, woningcorporatie of verhuurder toestemming geven voor het aanleggen van glasvezel in mijn gebouw?
  • Worden de werkzaamheden afgestemd met de VvE of woningcorporatie?

Meer over de aanleg van glasvezel